Toparlanıyoruz Hareketi, Ombudsman’ın Ercan Havalimanı raporu kapsamında Cumhuriyet Meclisi’ne dilekçe sunarak ve milletvekillerine mektup göndererek Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu hakkında Meclis soruşturması istedi.

Toparlanıyoruz Hareketi, Sendikal Platform’un Ertuğruloğlu hakkında Polis Genel Müdürlüğü’nden adli soruşturma girişimine de destek belirtti.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ombudsman raporuna konu olan 11 Milyon 250 Bin Dolar bedelindeki hizmet alımı ile ilgili Ertuğruloğlu hakkında Meclis soruşturması talep edildi.

Milletvekillerinin görevinin yasa çalışmaları yanında hükümeti denetlemek olduğu belirtilen açıklamada, Meclis soruşturmasının Anayasa ve Meclis İçtüzüğü’nde yer alan denetim araçlarından biri olduğu kaydedildi.

Hesap verebilirlik, şeffaflık ve hukukun üstünlüğüne önem veren milletvekillerinin bu aracı kullanarak denetim çarklarını çalıştırmaları gerektiği belirtilen açıklamada,  sürecin dikkatli bir şekilde izleneceği de kaydedildi.

Açıklamada, konuyla ilgili talepleri içeren dilekçenin Meclis Başkanlığı’na, mektupların da milletvekillerine gönderildiği ifade edildi.