Toparlanıyoruz Hareketi, Gazimağusa eski ve yeni belediye başkanlarının uygulamalarıyla hukuku ayaklar altına aldıklarını iddia etti.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan açıklamada, ihalesiz alım yetkisi 6 bin TL ile sınırlı iken bunu eski Belediye Başkanı Oktay Kayalp’ın 778, şimdiki Belediye Başkanı İsmail Arter’in ise 179 kez ihlal ettiği öne sürüldü.

İddia edien bu hukuk ihlalleri neticesinde 2 milyon 128 bin 267 TL 91 kuruş harcandığı belirtildi.

Açıklamada, Oktay Kayalp’ın kurucusu olduğu Mağusa Gençlik Merkezi’ne (MAGEM) makbuzsuz ve hibe yoluyla 1 milyon 83 bin Türk Lirası tutarında 41 defa katkı yaptığını, aynı şekilde İsmail Arter’in de 10 bin TL kaynak sağladığı iddia edildi.

Açıklamada MAGEM’le ilgili şu ifadelere yer verildi.

“4 sene içerisinde usulüne aykırı bir şekilde 1 milyon 93, bin TL kaynak sağlanan MAGEM’in yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yapmıştır. Yapılan açıklamada Mağusa Belediyesi ile bağların sonlandırıldığı dile getirilmiş ve Sayıştay raporunda bulgu yapılan usulsüzlüklerin sorumluluğu 14 Ağustos 2014 tarihinden önce görevde olan MAGEM yönetimine yüklenmiştir.

Tüm bunlara rağmen MAGEM’in, Mağusa’da bulunan diğer birlik/derneklerin adaletli ve hukuka uygun olarak yararlanabilecekleri bir kaynağı tek başına kullanmış olduğu gerçeği ortada durmaktadır.  Yönetenler sayesinde bir zümre kamu kaynaklarına istediği şekilde erişebilmiştir”.

Açıklamada, Sayıştay raporlarında yer alan bulgular dikkate alınarak gerekli denetimlerin derhal gerçekleştirilmesi istendi.

Oktay Kayalp ve İsmail Arter hukuksuz işlemler yaptıkları gerekçesiyle kınanarak, hesap vermeye çağrıldı.