Toparlanıyoruz Hareketi Başkanı Serkan Mesutoğlu, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerine bağlanması önerilen maaşlarla ilgili bankaya çağrıda bulunarak, kamu yararı noktasında açıklama yapmalarını talep etti.

Mesutoğlu, yaptığı açıklamada, banka yetkililerine “Bu önerilen kararda, kamu yararı nerede vardır?” sorusunu yöneltti. Kooperatif Merkez Bankası’nın topluma ait olduğuna işaret eden Mesutoğlu, topluma ait olan bu kuruluşta alınacak herhangi bir kararın kamu yararı taşıması gerektiğini kaydetti.

Toparlanıyoruz Başkanı Serkan Mesutoğlu, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerine bağlanması önerilerin maaşlarla ilgili “Bu önerilen kararda, kamu yararı nerede vardır?” diyerek bankayı açıklama yapmaya çağırdı. Toparlanıyoruz Hareketi Başkanı Mesutoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Kooperatif Merkez Bankası topluma aittir. Topluma ait olan bu kuruluşta alınacak herhangi bir kararın kamu yararı taşıması gerekiyor.

Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerinin kendilerine 5,000 ile 6,500 TL arasında değişen miktarlarda ücret ödenmesi için karar önerisinde bulunduğunu okuyoruz.

Peki önerilen bu kararda kamu yararı nerede vardır? Yıllar boyunca Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nda görev yapanlar oldukça cüzi miktarlar karşılığında görevlerini yerine getirirlerken şimdi bir anda Yönetim Kurulu üyeliğine bu kadar yüksek meblağda ücret ödenmesi hangi kamusal yararı içeren gerekçeler üzerinden önerilmektedir?

Bu sorulara makul ve kamuoyunu tatmin edici cevaplar verilmediği sürece alınması önerilen ücret ödeme kararı bir başka “kıyak” girişimi olarak anılacaktır.”