Toparlanıyoruz Hareketi, Othello Kalesi’nin restorasyonundaki “usulsüzlük iddiaları” nedeniyle Ombudsman’a dilekçe verdiğini açıkladı.

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan açıklamada, Othello Kalesi’nin restorasyonu çalışmalarının 2. etabında kullanılması gereken özellikli taşların bulunduğu alanın, Bakanlar Kurulu kararıyla Eski Eserler Dairesi’ne devredildiği belirtilerek,  Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü’nün, tek taş kaynağı olma özelliğini taşıyan bu yeri, ihaleye çıkmaksızın, Eski Eserleri Koruma Fonu İhale Yönetmeliği'ni atlayarak 10 yıllığına bir şirkete kiraladığı iddia edildi.

Açıklamada, söz konusu şirketle ve Eski Eserler Dairesi ile ilgili bir çok iddia ve eleştiriye yer verilerek, derneğin Bakanlar Kurulu’na bu konuda şikayet dilekçesi verdiği ancak kendilerine verilen yanıta göre, konunun incelenme için Turizm Bakanlığı’na atılarak, “oyalanma yoluna gidildiği” öne sürüldü. Açıklamada bu nedenlerle konunun Yüksek Yönetim Denetçisi’nin dikkatine getirildiği kaydedildi.