Toparlanıyoruz Hareketi, Güzelyurt – Lefke Dayanışma Platformu’nun Sağlık İçin Verdiği Mücadele’nin değerli olduğunu söyledi ve gerek Sağlık Bakanı’nı gerekse Hükümeti, Platformun taleplerine duyarlı olmaya çağırdı.

Toparlanıyoruz Hareketi yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs’ta uygulanan sağlık politikalarının, ülkenin sağlık sorunlarına; gerçekçi, akılcı ve kalıcı çözümler getirmekten çok, hükümetler ve siyasetçiler tarafından seçim döneminde propaganda malzemesi olarak kullanılması yaklaşımı üzerine oturmuş olduğunu savundu.

"Yaşama Hakkı"nın en önemli bileşenlerinden birisi olan sağlık ve sağlıklı yaşama hakkı, geçmişten bugüne süregelen bu popülist yaklaşımların hedefi haline gelmiş ve gelmeye devam etmektedir” diyen Toparlanıyoruz Hareketi, Güzelyurt-Lefke bölgesinde bulunan sağlık kurumlarının içinde bulunduğu içler acısı durumun da, ülke genelindeki gerçeklerin kaçınılmaz bir yansıması olduğunu belirtti.

Bölgenin tek hastanesi olan Cengiz Topel Hastanesi’nin ve iki sağlık ocağının altyapı, donanım, sağlık ekibi, yatak, doktor vb. eksikler nedeniyle bölgenin ihtiyacına cevap vermekten çok uzak olduğunu ifade eden Toparlanıyoruz Hareketi, bölge insanının, bu konudaki sıkıntıların giderilmesi ve yeterli sağlık hizmetinin sağlanması taleplerini seslendirmek amacıyla oluşturduğu Güzelyurt – Lefke Dayanışma Platformu’nun bölgelerindeki sağlık imkanlarının geliştirilmesi için verdikleri mücadelenin önemli ve değerli olduğunu söyledi.