Bakırköy Murat Kölük İlkokul'unda eşi Özleyiş Topbaş'la birlikte oy kullanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Siyasetin tavrının ve tarzının da değişmesi gerekir. Kazanmak değil, seçimlere bir yetkilendirme olarak bakmak lazım. Kazanmak kelimesini ben siyasette sevmiyorum, yetkilendirme var" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy Florya'da bulunan Murat Kölük İlkokul'unda oy kullandı. Sabah saatlerinde eşi Özleyiş Topbaş ile birlikte oy kullanacakları okula gelen Başkan Topbaş, bir süre sıra bekledikten sonra 1316 nolu sandıkta oy verme işlemini gerçekleştirdi. İBB Başkanı Kadir Topbaş, "bismillah" diyerek oy pusulasını sandığa attı.

Oy vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Yurttaşlık görevimizi yaptık ve oyumuzu kullandık. Tabii Türkiye'nin 4 yıl için geleceğinin kimler tarafından yönetilmesi konusunda ferden kararımızı verdik. Arzumuz milletimize, ülkemize hayırlar getirsin. Maka ve mevkiler geçici, önemli olan devletin bekası, ülkenin geleceğidir. Türkiye 78 milyon büyük bir aile. Ayrım, gayrım yapmadan, sen ben demeden hep beraberce ve demokratik bir rejimin değerlerini bilerek seçim sonuçlarına da, milli iradeye de saygı göstererek, inşallah gelecekte bu Türkiye'nin dünyada da etkin bir noktaya gelmesinde yurttaş olarak biz yetki verdiğimiz insan olarak yönetimler başarıyla bu görevlerini yaparlar. Çocuklarımız da yarınlarımızda bu ülkede yaşamaktan gurur duyarlar. Bütün niyetimiz bu" dedi.

"SİYASETİN TAVRININ VE TARZININ DEĞİŞMESİ LAZIM"

Türkiye'de farklı kesimlerden insanların artık rahatça biraraya gelebildiğine dikkat çeken Kadir Topbaş, "Geçmişte olduğu gibi artık birçok alanda ayrılmış toplumlar değiliz. Gerçekten bazı sıkıntılar var. Merkezi yönetim olsun, onun uzantıları olsun, yerel yönetimler, politize olmamış sivil toplumlar olsun biraraya gelebiliyoruz. Eskiden böyle değildi, ayrım vardı. Çok şükür bunlar ortadan kalkıyor. Yurttaşlar olarak siyasette çok gergin bir ortamın olmasını istemiyoruz. Siyasetin tavrının ve tarzının da değişmesi gerekir. Kazanmak değil, seçimlere bir yetkilendirme olarak bakmak lazım. Kazanmak kelimesini ben siyasette sevmiyorum, yetkilendirme var. Oylar yönlendirme, siyasi partileri hizaya getirme açısından çok kutsaldır. 2019'a kadar seçim yok. Siyasi partiler de bu gergin ve kavga ortamını geride bırakırlar ve yeni bir güzelliği beraber yakalarız" diye konuştu.

"İNSANLARIN MUTLAKA SANDIĞA GELMESİ LAZIM"

Kadir Topbaş, oy kullanmayı bir mesuliyet olarak gördüğünü ifade ederek, "Ne olursa olsun herkes mutlaka bu yetkiyi kullanması lazım ki, yarın eğer iktidar partisine vermişse sorgulayabilsin, muhalefete vermişse onları da sorgulayabilsin. Mutlaka sandığa insanların gelmesi lazım. Siyasi taraftarlıklar değil, ülke taraftarı olarak hep beraber geleceğe yürürüz inşallah" dedi.

Başkan Topbaş, oy kullanmaya gelen vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.