Günübirlik ziyaret için KKTC’de bulunan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Geçitköy Barajı, Girne Kalesi ve Girne Antik Liman'da incelemelerde bulundu.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu'nun davetlisi olarak KKTC'ye gelen Topçu'ya gezileri sırasında Sucuoğlu ekibiyle birlikte eşlik etti.

Teknik heyetiyle adaya gelen Topçu, Kuzey Kıbrıs turizminin geleceğini masaya yatırdıklarını ve ülkenin refahını artırmak için her zaman işbirliği içerisinde olacaklarını söyledi.

Topçu, Türkiye'den gelen suyun "asrın damgası" olduğunu belirterek, suyun ada barışın anahtarı haline geleceğine de inanç belirtti.

1445270520.jpg

Geçitköy Barajı’ndaki incelemelerinin ardından basına açıklama yapan Topçu, bakanlıkların faaliyetlerini değerlendirdiklerini ve işbirliğinin üzerine ne koyabileceklerini konuştuklarını belirtti.

Topçu, Kıbrıs Türk halkının geleceğini sağlam temeller altına almak, refahı mutluluğunu artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını, halkın refah seviyesinin yatırımlarla yükseleceğine inandığını söyledi.

Su projesinin "asrın damgası" olduğunu ve "barışın anahtarı" haline geleceğini belirten Topçu, suyun hem KKTC'ye hem Akdeniz’e faydası olacağını kaydetti. Kendilerinin de suyun bereketine uygun turizmin nasıl geliştirilebileceğine yönelik üretilecek projeleri görüştüklerini ifade eden Topçu, ekibiyle geldiğini ve tüm çalışmaların değerlendirileceğini, suya uygun projeler geliştirileceğini kaydetti.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, "özellikle turizm için neler yapılabilir, Türkiye ayağı nasıl geliştirilir" diye görüştüklerini, önerileri dinlediklerini ifade ederek, teknik heyetlerin de gün boyu çalıştığını söyledi.

Su projesini de yerinde izlediklerini ifade eden Sucuoğlu, 4 ayda barajın dolacağını, suyun kesintisiz 24 saat aktığını kaydetti.

Sucuoğlu gezinin ardından Topçu onuruna Girne Archway Restoran’da yemek verdi.

Programa göre Topçu ve heyeti, yemeğin ardından saat 21.00 sıralarında KKTC’den ayrılacak.

1445270659.jpg

1445270690.jpg

1445270676.jpg