İskele Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, milli mücadele yılları ile 1974 Mutlu Barış Harekâtı sırasında şehit düşen 9 Kıbrıslı Türkün anılacağı tören saat 18.30’da başlayacak.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesinde önemli yere sahip Topçuköy Şehitleri ile ilgili anma mesajı yayınladı.

SADIKOĞLU:  “ACILAR İLK GÜNKÜ TAZELİĞİNİ KORUYOR”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yayınladığı mesajda, üzerinden kaç yıl geçerse geçsin acıların tazeliğini koruduğunu belirterek, vatan uğruna gözünü kırpmadan feda eden aziz şehitleri rahmet ve şükranla andıklarını kaydetti.

Bugün bu topraklarda huzur ve güven içerisinde şehitler sayesinde yaşandığını ifade eden Sadıkoğlu, bir daha böyle acılar yaşanmamasını diledi.

Sadıkoğlu,  “şu an aramızda olmayan ancak ruhları ile bizimle birlikte olduklarına inandığım; Orhan Salih’i, Mehmet Emin Hüseyin’i, Bekir Mustafa’yı, Kamil Ahmet’i, Mahmut Mehmet Ali’yi, Hasan Mustafa’yı ve halen Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından naaşlarına ulaşılmaya çalışılan; İsmail Balcı’yı, Ahmet Ali Osman’ı ve Fuat Gülali’yi, rahmet ve şükran ile anıyorum. Bilinmelidir ki; bugün bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşayabiliyorsak, şehitlerimizin sayesindedir. Bu vesileyle acılarına bir nebze olsun ortak olmaya çalıştığımız siz değerli şehit ailelerimize de sabırlar diliyor,  bir daha böylesi dinmek bilmeyen acılarla karşılaşmamayı temenni ediyorum ”dedi.

Mesajında Kıbrıs Barış Harekatı kararını alan dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan yanında Milli Mücadele Lideri  Dr. Fazıl Küçük  ile Rauf Raif Denktaş ’ı  da rahmetle anan Sadıkoğlu,  tüm Mehmetçik ve mücahitlere de şükranlarını sundu.

Sadıkoğlu, mesajında şunları ifade etti:

“Topçuköy Şehitlerimiz, 1958’lerden 1974 yılına kadar Kıbrıs’ta yaşayan Türk toplumu, Rumlara karşı şanlı ve gururlu bir mücadele vererek var olma mücadelesini kahramanca sürdürdü.  Adanın dört bir yanından bu mücadeleler sırasında canlarını hiçe sayarak mücadele eden insanlarımızdan maalesef bugün birçoğu hayatını kaybederek şehitlik mertebesine yükseldi, birçoğu da yaralanarak gazi oldu. Unutulmamalıdır ki geçmişini bilmeyen toplumlar geleceklerine yön veremezler. Belki bizim nesil bu verilen mücadeleyi yaşamadı ancak yaşayan insanları dinleyerek verilen mücadeleyi her zaman ruhlarında hissettiklerinden şüphem yoktur.”