Toparlanıyoruz Hareketi’nin UBP-DP Hükümetinin 2 Milyon TL tutarında Mercedes marka makam aracı alım kararına karşı açmış olduğu davayla ilgili ara emri istinaf duruşması 9 Aralık tarihinde yapıldı.

Hareketten yapılan açıklamada, 7 Kasım’da tek yargıçla oturum yapan Yüksek İdare Mahkemesi’nin, ara emri talebini, “Toparlanıyoruz Hareketi’nin ilk nazarda meşru menfaati olmadığı, dava konusu kararın açıkça hukuka aykırı olmadığı ve telafisi imkânsız bir zarar olmadığı” gerekçesiyle reddettiği hatırlatıldı.

Kararla ilgili kamuoyuna yapılan açıklamada kararın istinaf edileceğinin söylenildiği belirtilen Toparlanıyoruz açıklamasında, 9 Aralık Cuma günü yapılan istinaf duruşmasında Toparlanıyoruz Hareketi’ni temsilen hitap yapan Av. Serkan Mesutoğlu’nun, YİM’de açılan ve idarenin kararlarının denetlenebilmesinin en etkin yolu olan iptal davalarının önemine değindiği, bu denetleme yolunun kapatılmaması gerektiği ve bir idari işlemin dava edilebileceği koşulların daraltılmasının hukuk devletini etkin kılmayı önleyeceğini dile getirdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, yapılan hitapların ardından, Yüksek İdare Mahkemesi davayı kararını okumak üzere süresiz olarak erteledi.