Suna Erden

KAR-İŞ Başkanı Aytaç, köylere sefer yapan dolmuşların en büyük sıkıntısının yolcu bulamamak olduğunu belirtirken dün Alayköy dolmuşu sadece 2 yolcu ile sefer yapabildi 

Lefkoşa-Alayköy seferini yapan dolmuşlar hafta için 8 hafta sonu 5 kez sefer düzenlerken, her defasında 4 ile 5 yolcu taşıyabiliyor. Hafta sonları yolcu sayısı iyice azalırken Lefkoşa’dan dün yola çıkan Alayköy dolmuşu sadece iki yolcu bulabildi. Alayköy’den bir yolcu ile Lefkoşa’ya gelen ve iki yolcu ile Alayköy’de dönen dolmuş sürücüsü Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ) Başkanı Menteş Aytaç, hafta için 8 hafta içinde 5 sefer düzenlediğini, ancak her seferde 4 ile 5 yolcu taşıdığını söyledi. Tüm köylere sefer yapan dolmuşların en büyük sıkıntısının yolcu bulamamak olduğunu, harcadıkları benzin parasını çıkartamadıklarını kaydeden Aytaç, “Bugün (dün) Alayköy’den bir yolcu ile Lefkoşa’ya geldim şimdi ise 2 yolcu ile dönüyorum” dedi. 

ZAMANINDA ÖNEM VERİLMEDİ SONUÇLARI YAŞANIYOR 

Aytaç, zamanında toplu taşımacılığa önem verilmediği için insanların bireysel olarak başlarının çaresine baktığını, krediler çekip araç aldığını ve şimdi her evin önünde beş araç olduğunu ifade ederek, “Her ne kadar adı toplu taşımacılık olsa da, tek tük insan taşıyoruz. Hafta içi 8 sefer düzenlememe rağmen üç beş kişi taşıyorum. Yolculardan elde ettiğim gelir günlük sefer mazot paramı çıkarmıyor” dedi. Menteş Aytaç, Alayköy’ün nüfusunun 3 bin 500 kişi olduğunu ancak buna rağmen yolcu bulamadıklarını kaydetti. 

TOPLU TAŞIMACILIK İÇİN ÇALIŞTAY YAPILACAK 

Toplu taşımacılık ile ilgili acil önlemler alınması gerektiğini ifade eden Menteş Aytaç, Kar-İş olarak Lefkoşa içinde daha önce gidilmeyen Hamitköy ve diğer bölgelere seferler düzenlediklerini ancak yeni güzergâhlar için yolcu bulamadıklarını, insanların kendi araçları ile yolculuk yapmaya alıştıklarını ifade etti. Yakın bir zamanda toplu taşımacılık ile ilgili çalıştay yapılacağını kaydeden Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği Menteş Aytaç, konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını ve ileriki günlerde olumlu adımlar atılmasını beklediklerini dile getirdi.