Ulaştırma Bakanlığı, “toplu taşımacılıkta düzenli ve sistemli bir ulaşım ağı oluşturulması” hedefiyle Toplu Taşımacılıkta Master Plan hazırlanması için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Toplu taşımacılıkta master plan oluşturulması amacıyla Ulaştırma Bakanlığı Plan Proje Müdürü ve İzin Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazmiye Çelebi’nin başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, KKTC’deki üniversitelerin ulaşım müdürleri ve sektör temsilcileri de katıldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun talimatıyla başlayan çalışmalarda, toplu taşımacılık ve ulaşım sektöründe yaşanan kronikleşmiş sıkıntı ve sorunların aşılması, çözümlenmesi ve yasal zemine oturtulması hedefleniyor.

Toplu Taşımacılıkta Master Planı, 3-5 Aralık tarihlerinde düzenlenen “Taşımacılık ve Ulaşım Çalıştayı”nda detaylı şekilde irdelendi.

Master plan ile toplu taşımacılıkta sektör temsilcilerinin 5 bölgede şirketleşmeye giderek, düzenli ve sistemli ulaşım ağının oluşturulması hedefleniyor. Bu ulaşım ağının içinde üniversitelerin de özel ve ayrı bir yeri olacak.