Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Teknik Komitesi Eş Koordinatörü Mine Atlı, müzakere sürecine toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını dahil etmek ve barış kültürünü geliştirmek için kurulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Teknik Komitesi’nin bugüne kadar iki toplantı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Atlı yaptığı yazılı açıklamada, 6 Ağustos ve 12 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen toplantılarda komite üyelerinin, toplumsal cinsiyet bakış açısıyla müzakere sürecine ve barış kültürünün inşasına nasıl katkı konulabileceği noktasında fikir alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

Mine Atlı, bugün bazı medya organlarında, Rum basınına atfen yayınlanan bir haberde, son toplantıda görüşülen konuların yanlış şekilde verildiğini belirterek, “Örneğin hiçbir toplantıda ‘Kıbrıslı Türk kız çocuklarının ortaokula gönderilmediği’ ifade edilmemiştir. Bu tarz çarpıtılmış, doğruyu yansıtmayan ve provokatif haberlerin amacı; bugüne kadar olumlu bir havada gerçekleşen toplantılara ve barış sürecine zarar vermektir” dedi.

Atlı, komitenin, çalışmalarıyla ilgili bütün önemli gelişmeler konusunda basının ve halkın bilgilendirileceğini, resmi olmayan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.