Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, Güney Kıbrıs’ta yaşanan orman yangınıyla ilgili olarak, “felaket olarak ele alınmalı ve siyasileştirilmemelidir. Ortak kayıp, ortak sorumluluk duygusu ile hareket etmemiz zorunludur” ifadelerini kullandı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Komite’nin orman yangınından ve yangın söndürme faaliyetlerinde iki itfaiyecinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğu, gerek Kıbrıslı Türk, gerekse Kıbrıslı Rum gönüllülerin yangın söndürme çabalarına katkıda bulunmasını da takdirle karşıladığı belirtildi.

Yakın zamanda başlayacak olan zarar gören bölgenin yeniden ağaçlandırılması çalışmasında bütünlüklü bir yaklaşımın esas alınması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Bu ekolojik facia ve yaşam kayıpları ortak vatanımız için bir felaket olarak ele alınmalı ve siyasileştirilmemelidir. Ortak kayıp, ortak sorumluluk duygusu ile hareket etmemiz zorunludur. Elzemdir. Kıbrıslılar olarak ortak vatanımız için birlikte çalışmalıyız” denildi.