Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platformu, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü vesilesiyle cuma günü yürüyüş düzenleyecek.

Platform adına yapılan yazılı açıklamaya göre, yürüyüş, saat 17:30’da Dereboyu’nda Mehmet Akif Caddesi ile Osman Örek Caddesi kavşağında başlayacak. Etkinlik, Cumhuriyet Meclisi önünde okunacak basın bildirisiyle sona erecek.

Açıklamada, “Adamızda çözümsüzlük politikalarına karşı çözümün biz kadınlar olduğunu söylüyoruz. Adamıza barış gelene kadar, erkek devletin ve onun çizdiği sınırların yerini şiddetten arınmış bir dünya ve barışmış bir Kıbrıs ile değiştirene kadar da mücadele edeceğimizi bir kez daha hep birlikte haykırıyoruz” denildi.

Kadın bedeni ve kimliği üzerindeki erkek şiddetinin arttığına işaret edilen açıklamada, “Emperyal bir patlama yaşayan erkek egemenliği, en büyük ideolojik eylemi olan baskıyı kullanarak savaşlarda önce kadınları hedef alıyor; kadınlar şiddete maruz bırakılıyor, alıkonuluyor, tecavüze uğruyor, köleleştiriliyor” ifadeleri kullanıldı.