KKTC’nin Bakü Temsilcisi Saadettin Topukçu, KKTC’nin, Türk dünyasının manevi ve siyasi desteği ile çok daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

Topukçu, Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği toplantısına katılan konukları resmi ikametgahında kabul ederek, akşam yemeği verdi. Topukçu, konukları, eşi ve yardımcısı 2. Sekreter Kerem İzmen ile birlikte karşıladı.

Kabule, Azerbaycan Milletvekilleri Doç. Dr. Ganira Pashayeva, Dr. Melehat İbrahimkızı ve Dr. Fazıl  Mustafa ile Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Kültür,Turizm ve Tanıtım Müşaviri Seyit Ahmet Arslan da katıldı.

Saadettin Topukçu, KKTC’den Dış Birliği Başkanı ve Halkın Sesi Gazetesi Yazarı Züleyha Karaman’ın da yer aldığı heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, konukları KKTC’nin resmi ikametgahında ağırladığını belirterek, “Bu bir başlangıç olsun, daha sonra sizleri KKTC’ye de bekleriz” dedi.

Heyete KKTC’yle ilgili bilgi vererek, KKTC’nin Türk dünyasının bir parçası olduğunu dile getiren Topukçu, “Kıbrıs Türkünün var olma mücadelesine şahit oldunuz. Çok şükür Anavatan Türkiye’nin yardımlarıyla biz de kendi devletimiz KKTC’yi15 Kasım 1983’te kurabildik. Özgürüz, kendi topraklarımızda yaşıyoruz, problemlerimiz bitmedi, devam ediyor. Türk dünyasının desteğine ihtiyacımız var, Türk dünyasının manevi ve siyasi desteği ile çok daha güzel yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.

Kıbrıs Türkü’nün her zaman dünya Türklüğünün kalbinde olduğunu, bunun karşılıklı yaşandığını ifade eden Topukçu, Kıbrıs Türkü’nün 1974 öncesi büyük mezalim yaşadığını, bir tek Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nü desteklediğini, Türk dünyasının da manevi olarak destek verdiğini ama koşullar gereği siyasi açıdan pek destek veremediğini anlattı.

KKTC’nin genç bir devlet olduğunu belirten Topukçu, “Ülkemize de geliniz, bizimle dayanışma içinde olunuz, desteğinize ihtiyacımız var. Buraya kendi evinize geldiniz. Bu ziyaretin devamını KKTC’ye yapmanızı diliyorum” diye konuştu.

Topukçu’nun heyeti kabulünde, Azerbaycan Milletvekilleri Doç. Dr. Ganira Pashayeva, konuklara plaket ve kendi kitabını sunarken, konuklar da çeşitli hediyeler takdim etti

KIBRIS YEMEKLERİ İKRAM ETTİ

Yemekte, KKTC’nin Bakü Temsilcisi Saadettin Topukçu’nun eşinin hazırladığı Kıbrıs yemekleri ikram edildi.

Tatlılardan samsı tatlısı, konuklar tarafından büyük ilgi gördü. Topukçu ve eşinin sıcak ev sahipliğinden oldukça etkilenen ve memnun kalan konuklar,  Azerbaycan milletvekilleri ile de sohbet etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’nın sivil toplum örgütlerine desteği çerçevesinde düzenlenen Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği toplantısına, Türkiye, KKTC, Makedonya, Özbekistan, Kırgızistan ve, Tataristan’dan davetliler katılıyor. 

 Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’nın sivil toplum örgütlerine desteği çerçevesinde,“Şiiri, sanatı, giyimi, mimarisi ve tarihi ile Can Azerbaycan” adı altında yapılan toplantı 6 Haziran’da  tamamlanacak.

img_3049.jpg

img_3100.jpg

img_3114.jpg