Remzi SAMAR

UBP Genel Başkan Adayı ve aynı zamanda UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Hüseyin Özgürgün’ün kurultay tarihini 5-6 ay gibi bir süre erteletmek amacında olduğunu iddia etti. Töre bu sürenin kabul edilebilir olmadığını belirterek, yaşanan kargaşa ortamının giderilmesi ve üyeliği listelerde yer almayan yüzlerce delegenin isminin güncellenebilmesi için bir aylık bir ertelemeye sıcak baktıklarını kaydetti.

Konu ile ilgili olarak bugün adaylar arasında bir toplantı yapılacağını aktaran Töre, yüzlerce üyenin listelerde yer almadığını ifade etti. Başka partilerden üye yapılan isimlerin listelerde isimlerinin bulunmasına karşın gerçek UBP’lilerin isimlerine yer verilmediğini öne süren Töre, yaşanan bu sıkıntılar karşısında kurultay tarihinin bir aylığına ertelenmesinin söz konusu olduğunu belirtti. Aldıkları duyumlara göre Hüsetin Özgürgün’ün 5-6 ay gibi bir süreliğine kurultayı ertelemek amacında olduğunu aktaran Töre, böyle bir sürenin kabul edilebilirliğinin mümkün olmadığını ifade etti.

“UBP bölünüyor diye yaygara çıkaranlar...”

UBP bölünüyor şeklinde yaygara çıkaranlar, aslında partiyi bölenlerin ta kendisidir” diyen Töre,“Son zamanlarda yapıla üye kayıt sistemi güncellenmemiş. Delegeler son listede isimlerini görmeyince şikayetlerde bulundu. Gerçek UBP’li üyeler, açıklanan listede isimleri yer almadı. Yüzlerce kişi bu yönde mağduriyet yaşıyor. Bizler de bu isimlerin güncellenmesi için 1 aylık bir ertelemeye olumlu bakıyoruz. Özgürgün, bunu kasıtlı yaptığını biliyoruz. UBP bölünüyor şeklinde yaygara çıkaranlar aslında UBP’yi kendileri bölüyor” dedi.  Partililere daha önceden de yaptığı sağduyu çağrısını yineleyen Töre, “Kısa bir ertemenin olması fayda sağlayacağı düşüncesindeyiz. Gerçek UBP üyelerinin hiçbir şekilde gözardı edilmemesi gerektiğini savunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Bakış