Töre, “Hükümetten çekilebileceklerini söyleyenler iki ay önce neden bu hükümeti kurdular” diye de sordu.

UBP Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre bugün yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ve tarım sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Töre, KKTC’de yerel üretime ve yatırıma destek verilmesi, teşvik edilmesi ve kolaylık sağlanmasının esas olması gerekirken, üreticilerin büyük perişanlıklar yaşadığını savundu.

Özellikle tarım sektöründe ürün bedellerinin ödenmemesi, doğrudan gelir desteğinin halen ne zaman ödeneceği sorgulanırken, çiftçiliğin adeta batağa doğru sürüklendiğini öne süren Töre, şöyle devam etti:

“Çiftçiler mazot alamayacak durumdadır. Kuru ziraat ekimi ciddi tehlikelere karşı karşıyadır. Çiftçilerin yanı sıra hayvancılar narenciye üreticileri, patatesçiler ve diğer üretici sektörlerde ciddi sıkıntılar içerisindedirler. Dünyanın her yerinde yerli üretime devletin korumacılığı varken KKTC’de yerli üretime karşı adeta bir düşmanlık politikası yürütülmektedir. Yerli üretim demek istihdam demektir. Daha kaliteli, taze ürün demektir. Yerel sermayenin yurtta kalması demektir.”

Töre, yerli üretime yeterli desteğin verilmemesinin hükümet ayıbı olduğunu ifade ederek, “İşçi-köylü-üretici el ele” sloganının da sadece bir söylem halinde kaldığını savundu.

Açıklamasında hükümeti de değerlendiren Töre, “hükümetten çekilebileceklerini söyleyenler iki ay önce neden bu hükümeti kurdular” diye sordu ve “Defalarca ‘bu hükümet yürümez, icraat yapılamaz’ dememize rağmen kurultay amaçlı hükümet kurulmuştur. Bu da hem Ulusal Birlik Partisi’nin hem de ülkemizin iyi yönetilmediğinin açık göstergesidir” görüşünü dile getirdi.