Kubilay KURÇER 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre, ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi. UBP’nin, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile kurduğu koalisyon hükümetini değerlendiren Töre, Ulusal Birlik Partisi (UBP) tabanında büyük rahatsızlık olduğunu belirtti. UBP tabanının tavrından memnun olduğunu ancak yönetimin hata yaptığını söyleyen Töre, hükümeti yakından izleyeceğini söyledi. UBP milletvekili Zorlu Töre, Gözde Bekir’in sunduğu Günaydın Ada programının konuğu oldu. 

“SORUNUM YÖNETİMLE” 

UBP yönetiminin CTP-BG ile koalisyon modeliyle sıkıntılar olduğunu, aksini söyleyenlerin çelişki içerisinde olduğunu belirten Töre, tabandan memnun olduğunu ancak yönetimle sıkıntısı olduğunun altını çizdi. Hükümetin ilkelerde ne kadar tutarlı olacağını UBP parti tabanının izleyip görmesi gerektiğini dile getiren Töre, ulusal davanın her şeyin üstünde olduğuna vurgu yaptı. Şafak Nöbeti’ne katılımların artması gerektiğini savunan Zorlu Töre, şarkıların ve türkülerin okunmasının doğru olduğunu söyleyerek daha iyi program hazırlanabileceğini ifade etti. 

“BAŞKANI VE HÜKÜMETİ İZLEYECEĞİM” 

UBP milletvekili Zorlu Töre, hükümeti yakından takip edeceğini dile getirerek olumlu icraatların halk arasından kabul görmesini umduğunu ifade etti. CTP-BG’nin kendi ezilmişliğini orta yerden kaldırmak için UBP’yi düşündüğü iddiasında bulunan Töre, CTP-BG’nin kendini yenileme ihtiyacı olduğunu ve UBP parti tabanında sıkıntılar olduğunu belirtti. 

“DP-UG İLKESİZ BİR PARTİ” 

Yeniden DP’ye dönmeyi düşünüp düşünmediğiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Töre, Demokrat Parti’yi sert sözlerle eleştirdi. DP-UG’ye geri dönmenin söz konusu olmadığını ifade eden Töre, vicdani reddi de içine alan manifestonun hükümete girmek için yapılan manevra olduğunu öne sürerek “DP-UG’deki ilkesizlik ciddi boyutlardadır” dedi Parti yönetiminin almış olduğu kararın önümüzdeki dönemlerde daha da sorgulanacağını ifade eden Töre, kurultaya kadar olan 3 aylık sürede bir mucize beklemediğini ifade etti. 

“İSTİFA EDERSEM” 

UBP milletvekili Zorlu Töre “Gelişmelerin akabinde siyaseti bırakma düşünceniz var mı?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Meydan devleti, bayrağı ve milli davayı savunmada zayıf kalan yapıya bırakılamaz. Sorumluluğumu üstlenmeyi bıraktığım zaman milletime devletime karşı yılgınlığa karşı düşmüş olurum. Milletvekili olmadan da gençlik liseli yıllarımda davamı yürütüyordum. Damdan düşerek gelen siyasetçi değilim.”