Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği ile Doğu ve Güneydoğulular Derneği tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları İskele piknik alanında yapıldı.

Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı etkinliğe, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Kalyoncu da katılırken, birlikte Nevruz ateşini yaktılar, dostluk mesajları verdiler.

Fakat Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın bu etkinliklere katılması bazı çevrelerce eleştirildi. Meydana gelen tepkilerden en fazla ses getireni ise Meclis'ten UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre'den geldi. Zorlu Töre sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da ağır bir ithamda bulunarak Cumhurbaşkanı ve Başbakanı terör örgütü PKK'ya destek vermekle suçladı.

İşte Zorlu Töre'nin paylaşımı;

''Anavatanımız yas içindeyken KKTC'de Nevruz Kutlamaları altında pkk işaretleri apoya övgüler yapılan ve şölen havasına sokulan gösterilere katılan Sn Cumhurbaşkanı M.Akıncı ve Başbakan Ömer Kalyoncu yu şiddetle protesto ediliyorum. 

Bu düpedüz Türkiye düşmanlığıdır. Terör örgütü PKK yadestek vermektir. Kıbrıs Türk halkı Anavatanımız Türkiye ile birlikte matem içindeyken bizim devletimizin zirvesindekilerin halaylı gösterilere katılmaları Hoşgörüyle izah edilemez.bazılarında Türkiye karşıtlığı tedavi edilemez bır hastalıkdır. Ulusal davamız ve devlet yönetimimiz bunların eline kalmamalıdır.''

capture-046.jpg