Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda gerçekleştirilen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı geçit töreni tamamlandı.

Törene katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yoğun ilgi gösterildi. KKTC ve Türkiye bayraklarının açıldığı törende bir kişi Erdoğan’a yaklaşmak isterken korumalar tarafından engellendi. Bunun üzerine fenalaşan şahıs, görevliler tarafından sakinleştirildi.

1437413579.jpg

Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TSK temsilcisi Orgeneral Abdullah Recep, Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Ana Muhalefet DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, bakanlar, milletvekilleri ve yetkililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Akıncı’nın birlikleri denetlemesi ve halkın bayramını kutlamasıyla sürdü.

Girne Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen toprağın Cumhurbaşkanlarına teslim edilmesiyle süren tören, Akıncı ve Erdoğan’ın konuşmasıyla sürdü. Tören, resmi geçit töreniyle son buldu.