Başbakan Ahmet Davutoğlu her yıl 11 Temmuz günü düzenlenen ve bu sene 20. yıldönümüne denk gelmesi dolayısıyla ayrı bir anlam taşıyan Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni'ne katılıyor.

1995 yılında 8 bin 372 Müslüman Boşnak'ın hunharca öldürüldüğü Srebrenitsa katliamının üzerinden 20 yıl geçti. Katliamda hayatını kaybedenler ölümlerinin 20. yılında bugün yapılacak törenle anılıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu her yıl 11 Temmuz günü düzenlenen ve bu sene 20. yıldönümüne denk gelmesi dolayısıyla ayrı bir anlam taşıyan Srebrenitsa Soykırımı Anma Töreni'ne katılıyor. Dünya çapında katılımın büyük olduğu anma törenine katılmak için ABD Eski Devlet Başkanı Bill Clinton da törende hazır bulunuyor. Davutoğlu, Clinton ve üst düzey yetkililerin hazır bulunduğu törende, katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, çeşitli ülkelerden çok sayıda vatandaş da törende hazır bulunuyor.

Yakınlarını kaybedenlerin ailelerinin gözyaşları içinde katıldığı tören sırasında, Srebrenitsa Belediye Başkanı Cemil Durakoviç ve soykırım kurbanı ailelerin temsilcileri de konuşma yapacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu da özel önem verdiği törende bir konuşma gerçekleştirecek. Tören kapsamında katliamda hayatını kaybeden ve kimlik tespiti tamamlanan 136 kişinin cenazesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı törenle Potoçari Anıt Mezarlığı'nda toprağa verilecek.