Devrim DEMİR

Gönyeli’deki evinde hafta sonu aniden rahatsızlanarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda yaşamını kaybeden ülkenin tanınmış hukukçularından avukat Ali Fevzi Yeşilada dün ailesi ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Ömer Kalyoncu, Yargıçlar ve Yeşilada’nın hukukçu arkadaşları katıldı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde sabah saatlerinde düzenlenen törenin ardından, avukat Ali Fevzi Yeşilşada öğlen namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İlk tören Mahkemeler önünde gerçekleşti  
Ali Fevzi Yeşilada için ilk tören Barolar Birliği tarafından Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde saat 10.00’da gerçekleşti. Törende Yeşilada’nın eşi ve çocukları hazır olurken,  Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, avukat Özkul Özyiğit ve Yeşilada’nın oğlu veda konuşması yaptı. Avukat Ali Fevzi Yeşilada’nın oğlu Yasa Yeşilada’nın yaptığı konuşma törene katılanları gözyaşlarına boğdu.

Ünver Bedevi: Ani kaybettik hala şoktayız

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde yatığı kısa konuşmada, Ali Fevzi Yeşilada’yı ani kaybettiklerini ve hukuk camiasının hala şokta olduğunu söyledi. Ünver Bedevi Yeşilada’nın çok saygın ve değerli bir kişi olduğunu şu sözlerle özetledi: “Değerli insan Ali Fevzi Yeşilada, çok değişik kendine has karaktere sahipti. Kıymetli bir hukukçumuzu daha kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Ali Fevzi Yeşilada yıllarca savcılık yaptıktan sonra, avukatlığa geçti. Sohbetleri, hayata bakış açısı, inançları her zaman beni çok etkiledi. Sevgili meslektaşımızı ani bir şekilde kaybettik ve hala şoktayız. Mekânı cennet olsun.”

Özkul Özyiğit: Sevineceği zamandı çok erken ayrıldı aramızdan

Cenaze töreninde konuşan Avukat Özkul Özyiğit ise meslektaşı Ali Fevzi Yeşilada’nın örenek bir meslektaş olduğunu ifade ederek, “Çok üzgünüm çok kıymetli bir insanın son yolculuğunda söyleyecek söz bulamıyorum. Saygıda kusur etmeyen bir dostumu yitirmenin acısını hissediyorum, sevineceği zamanda aramızdan ayrılması çok üzücü” dedi.

Yasa Yeşilada: Baba seni çok özledim

Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde son konuşmayı Ali Fevzi Yeşilada’nın oğlu Yasa Yeşilada gerçekleştirdi. Babasının tabutuna sarılarak güçlükle konuşan Yeşilada herkesi ağlattı. Yasa Yeşilada, “Babam benim arkadaşım sırdaşımdı. Yaşantım boyunca örnek alacağım tek insandı. Baba seni çok özledim” diyerek dostlarının yardımı ile tabutun başından alındı.