Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros, her yeni yılın bir fırsat penceresi olduğunu belirterek, 2016 yılında Kıbrıs’ı tarihi bir değişim ve dönüşümün beklediğini ifade etti.

KTTO Başkanı Fikri Toros yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, “başarıyla dolu bir yılı geride bırakırken, 2016 yılının topluma ve ülkeye yeni başlangıçlar getireceğine dair inançla rotalarını umut ve kararlılıkla çizdiklerini” kaydetti.

Toros mesajında, yüksek hedefleri doğrultusunda yeni yılda da zamanlarını, enerjilerini ve mevcut potansiyellerini en verimli şekilde kullanarak ülkede sürdürülebilir bir ekonomik yapının oluşmasına yönelik çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

Toros “2016 yılından beklentimiz birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek ülkeyi daha istikrarlı bir noktaya taşımak ve çağdaş dünya ile bütünleşmek yolunda emin adımlarla ilerlemektir” ifadelerini kullandı.

Toros, 2015 yılında ülke olarak çeşitli zorluklar yaşanmasına karşın, inançlarını kaybetmeden  ekonominin rekabet edilebilirlik düzeyini artırmak, ekonomik ve toplumsal gelişime katkıda bulunmak için yıl boyunca çalıştıklarını vurguladı.

2016 yılında Kıbrıs'ı tarihi bir değişim ve dönüşümün beklediğini kaydeden Toros, bu dönüşümle birlikte ekonomi, siyaset, kültür-sanat ve spor da dahil olmak üzere her alanda dünyayla bütünleşmenin kapılarının açılacağını, bu dönüşümün istikrar ve kazanım sağlanması için planlı bir şekilde çalışmak gerektiğini kaydetti.

KTTO olarak iş insanlarının ihtiyaçlarına yönelik çözümler ve projeler üretmeye devam edeceklerini belirten Toros, 2016 yılının Ada’ya ve tüm dünyaya sağlık, huzur ve barış getirmesini diledi.