Suna ERDEN 

Geçmiş tarihlerde araplarla evlendirilen Şerife Şevki’nin torunu olduğunu söyleyerek sahte belgelerle KKTC kimlik kartı aldığı iddia edilen Suriye uyruklu Momen Silik dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının 2 bin dolar karşılığında sahte kimlik temin ettiği belirtildi. 

YİNE SAHTE KİMLİK YİNE GEÇMİŞ HİKAYE 

Polis,2009 Ekim ayında zanlının hakkı olmadığı halde 2 bin dolar karşılığında bir şahıs ile KKTC kimlik kartı almak için anlaştığını söyledi. 

Polis,zanlıya kimlik alması için yardım eden bir şahsın isminin tespit edildiğini, bir şahsın ise isminin tespit edilemediğini ifade etti. Polis, zanlının kimlik kartı almak için ise KKTC vatandaşı olan ve daha önceden evlenerek Ürdün’e yerleşen Şerife Şevki’nin torunu olduğunu öne sürdüğünü ve bu yönde sahte belgelerle Nüfus Kayıt Dairesi’ne giderek işlem yaptırdığını belirtti. 

Zanlının sahte belgelerle KKTC kimlik kartı aldığını kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve aranan iki şahıs olduğunu ifade ederek, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 

HAKKI OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ 

Mahkeme, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verirken söz hakkı alan zanlı Şevki’nin öz nenesi olduğunu, doğum belgeleri ile TC kimliği aldığını ve bu nedenle KKTC kimliği de alabileceğini söyledi.