Üniversite 2. Sınıf öğrencisi, 20 yaşındaki Jale Asya Hilmioğlu, talihsiz bir kaza sonucunda hayatını kaybetti

Melin DOBRAN

Jale Asya Hilmioğlu, henüz 20 yaşında, geleceğe yönelik güzel hayallari olan, başarılı bir üniversite öğrencisiydi. YDÜ Veterinerlik Fakültesi ikinci sınıfında okuyan Hilmioğlu, dün sabah 09.00 raddelerinde Güzelyurt-Lefkoşa yolunda seyrederken, direksiyon hakimiyetini kaybederek, talihsiz bir kaza sonucunda hayatını kaybetti...

Jale Asya’nın ölümü, hem ailesini, hem de okul arkadaşlarını şok etti. Jale Asya’nın acı haberi duyan sevenleri hastaneye akın etti.

Güzelyurt, acı bir güne uyandı

Güzelyurt dün sabah güne acı bir haberle başladı. Güzelyurt-Lefkoşa anayolunda direksiyon hâkimiyetini kaybederek kaza yapan 20 yaşındaki Jale Asya Hilmioğlu hayatını kaybetti. Hilmioğlu, dün sabah 09.00 civarında Güzelyurt’tan Lefkoşa’ya doğru seyrettiği esnada direksiyon hâkimiyetini kaybederek, yoldan çıktı. Yoldan çıkan araç, yolun ortasındaki aydınlatma direğine çarptı. Kaza sonucu ağır yaralanan Hilmioğlu, olay yerine çağırılan ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hilmioğlu, hayatını kaybetti.

Melek gibiydi…

Yakın Doğu Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde eğitim gördüğü öğrenilen Hilmioğlu’nun Gönyeli’de yaşadığı belirtildi. 

Yakınları, Jale Hilmioğlu’nun, Güzelyurt’taki arkadaşı ile ders çalıştığını ve sabah okula gitmek üzere yola çıktığını ve sonrasında da bu acı olayın yaşandığını söyledi. 

Elde edilen bilgilere göre, Jale Asya, Haspolat’ta faaliyet gösteren Hilmioğlu Motors Oto Galeri Direktörü Hilmi Hilmioğlu’nun kızıydı.

Acı haberi alan arkadaşları, “Onu kaybettiğimize inanamıyoruz. O melek gibi bir insandı. Herkes tarafından sevilen neşeli biriydi. Allah rahmet eylesin. Onu özleyeceğiz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Başından darbe aldı

Hilmioğlu’nun Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morgunda bedeni üzerinde yapılan otopsi sonucu açıklandı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, beyin kanaması, beyin doku hasarı, iç organ yaralanması, iç kanama ve kafa kemiklerinde kırıklar meydana geldi. Hilmioğlu’nun cenazesinin bugün Güzelyurt Fatih Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilmesi bekleniyor.