Karpaz-Mağusa Anayolu Kalecik kavşağı yakınlarında dün saat 12:00 raddelerinde meydana gelen kazada iki kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Salih Aygan (E-34) yönetimindeki RHA 3490 plakalı Mehmetçik Sağlık Ocağına ait ambulans ile Mağusa Devlet Hastanesi’ne hasta taşıdığı sırada gidiş istikametine göre sağa meyilli viraja geldiği zaman direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun solundan dışarı çıkıp takla attı.

Kaza sonucu ambulansta hasta olarak bulunan ve nefes darlığı şikayeti ile Mağusa Devlet Hastanesi’ne sevkedilen 74 yaşındaki Havva Şenyiğit olay yerinde hayatını kaybederken,  araç sürücüsü ile ambulansta görevli hemşire 34 yaşındaki Belgin Tansu hafif ve 59 yaşındaki Havva İlkay Kurteli ise ağır yaralı olarak Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ambulans şoförü ile hemşire Tansu müşahade altına alınırken, kazada ağır yaralanan hemşire Havva İlkay Kurteli tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan hemşire Havva İlkay Kurteli’nin 1 ay sonra emekli olmasının beklendiği öğrenildi. Polisin kaza ile soruşturması devam ediyor.

1-7.jpg

Aile sinir krizi geçirdi…

Acı haberi alan hemşire Havva Kurteli’nin ailesi Mağusa Devlet Hastanesi’ne akın etti. Kurteli’nin ölüm haberini alan aile hastanede sinir krizi geçirdi. Öte yandan ambulans şoförü Salih Aygan’ın ise taburcu olur olmaz İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.

3-7.jpg