KKTC’de yolların affedici olmamasının yanı sıra sürücü hataları ve umursamazlığı trafik kazalarının artmasına neden oluyor.

Tali Yol kavşaklarında insan boyunu aşan otlar ve ağaçların görüş alanlarını kapatması kazalara neden oluyor.

Büyüyen ot ve ağaçların yanı sıra bazı sürücülerin kazaya davetiye çıkartırcasına yollarda arabaları ile seyretmesi ölümlü kazaların da artmasına neden oluyor.

Özellikle büyük tonajlı ağır vasıtaların belirtilen ağırlık oranlarına riayet etmemesi ve taşıdıkları yükü gelişi güzel vasıtalara yüklemesi kazanın geliyorum demesine neden oluyor.

Geçtiğimiz gün Lefkoşa – Mağusa Anayolu üzerinde seyreden bir TIR’ın yoldaki akıl almaz durumu görenleri hayrete düşürdü. Yükü sola doğru hafifçe yatan TIR sürücüsünün hiçbirşey yokmuş gibi yoluna devam etmesi görenlerin tepki göstertmesine neden oldu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde sürücü hatası nedeni ile devrilen ve yanan sürücüsü de ağır yaralanan TIR’ın durumunu örnek almayan bir başka sürücünün kazaya davetiye çıkartması vatandaşların ‘Trafik Canavarları’ yollarda seyrediyor ama bunları engelleyen yok demesine neden oldu.

Büyüyen ot ve ağaçların yanı sıra yolların içerindeki telefon çukurları ile Anayol ortasında meydana gelen derin çukurlarda sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor.

Özellikle Değirmenlik – Girne Anayolu üzeri üzerinde meydana gelen çökmelerin yanı sıra diğer Anayollarda meydana gelen çukurların sürücüler için büyük tehlike oluşturduğu ve kaza riskini artırdığına vurgu yapılıyor.

Vatandaşlar sürücüler için tehlike oluşturan bu çukurlar ile çökmelerin biran önce tamir edilmesini istiyor.