Girne Belediyesi tarafından düzenlenen, ayrıca Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, sivil toplum örgütleri ile kuruluşların da destek verdiği “Trafik Hayattır, Trafikte Biz De Varız” etkinliği bugün Girne’de gerçekleşti. Etkinliğe Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, halkı bilinçlendirmek ve trafikte yaşanan sorunlara dikkat çekip farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, engelli bireyler, yayalar, bisikletliler ve motosikletliler broşür dağıtımı yaptı, grup temsilcileri Kordonboyu’nda Atatürk Anıtı Tören Alanı’nda birer konuşma gerçekleştirdi.

GÜNGÖRDÜ: “GENÇ BİSİKLETÇİ BİZİ TEŞVİK ETTİ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuşmasında, trafik konusunda halkı bilinçlendirmek ve trafikte yaşanan sorunlara dikkat çekip, farkındalık yaratmak amacıyla Yağmur Aydındağ isimli milli bisikletçinin kendilerini teşvik ettiğini söyledi. Nidai Güngördü, trafikte hareket etmenin kurallara bağlı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek, trafiğe çıkan herkesin birbirine karşı saygılı olması gerektiğini belirtti.

Güngördü, etkinliğe katılan herkese kazasız günler dileyerek, etkinliğin düzenlenmesinde katkı koyan Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı’na, Engelliler Spor Federasyonu’na, Bisikletliler Federasyonu’na, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne, Engelliler Dayanışma Derneği’ne, motosiklet kulüplerine, Telsim ve Beşparmak Lions Kulübü’ne teşekkür etti.

TAÇOY: “HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”

Etkinliğe katılan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da yaptığı konuşmada,  sürücülerin bilinçlendirilmesiyle, trafik kazalarının azalacağına ve trafik kazalarında ölümlerin yaşanmayacağına dikkat çekti.

Taçoy, herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirterek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kesimlere teşekkür etti.

1427634509.jpg

1427634493.jpg