Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Trafik Hizmetlerinin Planlanması Koordinasyonu ve Denetimi Yasa Tasarısı, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Sabıka Kaydının Silinmesi Değişiklik Yasa Önerisi için ise ivedilik alındı.

Meclis Genel Kurulu’nda, trafikle ilgili yasa tasarısı ele alınmadan önce ek gündem olarak, bağımsız milletvekili Menteş Gündüz’ün sunduğu, Sabıka Kaydının Silinmesi Değişiklik Yasa Önerisinin ivediliğinin alınmasına ilişkin tezkere okundu.

Gündüz, bunun sicil affı anlamına gelmediğini, sadece para cezası alan kişilere yönelik olduğunu söyledi.

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay da konuşmasında, İçişleri Bakanlığı döneminde bu öneriye ilişkin bir tasarı hazırladıklarını ve bunu da meclise sunarak iki tasarının birleştirilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Daha sonra söz alan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, sicil affı yasasının oldukça önemli ve gecikmiş bir yasa olduğunu söyledi.

Çakıcı yasanın ivediliğine olumlu oy vereceklerini de sözlerine ekledi.

Ardından söz alan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, kendisinin İçişleri Bakanı olduğu dönemde buna benzer bir yasa hazırladıklarını ancak kendisine yabancılar için böyle bir affın olamayacağı bilgisi verildiğini hatırlattı.

Çavuşoğlu’nun ardından söz alan UBP Milletvekili Zorlu Töre, geçmişte hazırlanan benzeri yasanın yabancı uyrukluları kapsamamasını eleştirdiğini hatırlatarak bu öneriyi sunan Menteş Gündüz’ü tebrik etti.

Töre, bu gibi yasal eksikliklerin çok sayıda insanı mağdur ettiğini söyleyerek, yasanın hem vatandaş olan hem de olmayanları kapsayacak şekilde düzenlenmesinin önemine değindi.

UBP Milletvekili Ersin Tatar da, insan hakları konusunda hassas olmanın, ayrımcılık yapmamayı gerektirdiğini hatırlatarak, yasaya olumlu oy vereceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından ivedilik tezkeresi oybirliğiyle kabul edildi.

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra komitelerden gelen tasarılar ele alındı.

İlk olarak Trafik Hizmetlerinin Planlanması Koordinasyonu ve Denetimi Yasa Tasarısı ele alındı.

Komite Başkanı Ahmet Gülle’nin tasarıya ilişkin raporunu okumasının ardından söz alan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, şerh koyarak reddettiği bir maddeye rağmen tasarıya olumlu oy vereceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından tasarı oylanarak, oybirliğiyle kabul edildi.

Tasarıyla, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı altındaki trafik ile ilgili tüm birimlerin, tek bir çatı altında toplanarak var olan yetki karmaşasına son verilmesini amaçlanıyor.