Lefkoşa’da 8 Şubat tarihinde trafik kazası geçiren arkadaşının arabası içinde kalan cep telefonunu çaldığı gerekçesi ile tutuklanan ve dün mahkeme huzuruna çıkarılan Abdulhalim Demir teminata bağlandı.

Emanete hıyanet
Kamalı Haber

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Mahan mesele ile ilgili olguları aktardı. Mahan, zanlı Abdulhalim Demir’inin trafik kazası geçiren arkadaşının aracı içerisinde kalan eşyalarını aldığını ancak eşyalar içerisinde bulunan cep telefonunu teslim etmediğini söyledi. Müştekinin şikâyet etmesi üzerine zanlının önceki gün tespit edilerek tutuklandığını ve konu cep telefonunun tespit edilerek emare olarak alındığını söyleyen polis, zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini dile getirdi. Polis memuru Mustafa Mahan zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-i vücut etmesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.