Evrim Kamalı

Lefkoşa – Dikmen yolu üzerinde 27 Şubat tarihinde meydana gelen trafik kazasında, aracı ile dikkatsizce ilerleyen ve yol üzerindeki kavşakta durmayarak yolu karşıya geçmeye çalışan müşteki Tuğba Dağdelen’e çarparak ağır yaralanmasına sebep olan araç sürücüsü Tamer Ali Çavuş dün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olguları aktaran Lefkoşa Trafik Şubesinde görevli polis müfettiş muavini Hasan Ünal olayla ilgili bulguları aktardı. Ünal, zanlı Tamer Ali Çavuş’un 27 Şubat tarihinde müşteki Tuğba Dağdelen’e çarparak ağır yaralanmasına sebep olduğunu söyledi. Zanlı aleyhine ilk etap da başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirten polis mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirdikten sonra zanlının bir yaya’ya çarpmasının ardından olay yerinden kaçmasını göz önünde bulundurarak ağır teminat şartları vermeyi uygun bulduğunu açıkladı. Yargıç zanlıyı ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat- i vücut etmesi, 10 bin TL nakdi ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 150’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.