Evrim Kamalı

Lefkoşa'da, kendisine trafik cezası yazmaya çalışan trafik polisini darp ederek görev yapmasını engelleyen zanlı Musa Eryener tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Polis Memuru Ali Gencer bulguları aktardı. Gencer, huzurda bulunan zanlı Musa Eryener’in 22 Ağustos saat 10.00 raddelerinde işlemiş olduğu trafik suçuyla ilgili olarak kendisini rapor etmeye çalışan Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Devriyeler Şubesi’nde görevli Ahmet Akarsulu'ya hitaben "Yine mi siz lan, beni yazamazsınız, Eğer beni yazarsan seni geberteceğim" demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduktan sonra adı edileni elleriyle iterek yere düşürüp görevinden men edip, her iki eliyle boğazını sıkmak suretiyle darp ettiğini söyledi. 

“Boğacam lan seni…”

Polis zanlının ayrıca umumi bir yer olan yol içerisinde "Boğacam lan seni, seni geberteceğim lan, bana bir şey yapamazsınız " demek sureti ile rahatsızlık verdiğini belirtti. Polis memuru Ali Gencer mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını, halen alınacak ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin mevcut olduğunu belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının poliste 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Alev Ulunay zanlının soruşturma maksatlı poliste 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.