Kazalarını Önleme Derneği ve Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliği ile “Trafikte Beni Fark Et” yürüyüşü düzenlendi.

“Trafik Haftası” nedeniyle Lefkoşa’da yer alan yürüyüş, Şehit Tuncer İlkokulu’ndan başlayarak, Kumsal Park’ta tamamlandı. 

Yürüyüşe, Şehit Tuncer Ortaokulu ile Fazıl Plümer Anaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra engelliler, projelere destek veren kurum ve kuruluşlar  katıldı.

“Trafikte Beni Fark Et” sloganının öne çıktığı yürüyüşte, çocuklar “trafikte dikkatli ol”, “yaşamayı severim kurallara uyarım”, “emniyet kemeri hayat güvencesidir”, “uyulan her kural bizi hayata bağlar”, “trafikte telefon kullanma”, “el ele verelim trafiği yönlendirelim”, “bazıları hız sever, siz hayatı seçin” gibi farkındalık mesajları verdi.

Trafikte farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yürüyüşün sonunda öğrenciler “trafik haftasının önemi”  temalı resimler çizerek, trafik konusuna dikkat çekmeyi amaçladı. Yürüyüşe Trafik Kazaları Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı liderlik ederken, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu, Fazıl Plümer Anaokulu Müdürü Canan Gürkan ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü Serenay Yalçınkaya da katıldı.

trafik-yuruyusu-(4).jpg

‘Çocukların güvenli geleceği için’

Trafik Kazaları Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı öğrencilere verdiği mesajda, trafikte sorumlu ve dikkatli olunmasının önemine işaret etti.

Ülkemizde trafik kazaları nedeniyle pek çok can kaybı yaşandığını anımsatan Mehmet Avcı, “Bu üzücü sonuçlara rağmen ne yazık ki trafik yol güvenliği konusunda yeterli farkındalık sağlanamamıştır” dedi.

Avcı, çocukların daha güvenli bir ortamda büyümesi için çalıştıklarını, trafik ve yol güvenliğinin arttırılması için çaba gösterdiklerini belirterek, sağlıklı bir yaşam diledi.

Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu da etkinliğin önemine dikkat çekti, “Trafikte çok canlar kaybediyoruz. İnsanlar ölüyor, bu bir haykırış” dedi.

Varoğlu “sesimizi yetkililerin duyması önemli, bu etkinlik gerekli önlemler alınması için uyarıdır” dedi.

Varoğlu şöyle devam etti: “İnsanların yaşamlarını kaybetmelerini sakat kalmalarını istemiyoruz. Daha güzel yollar ve kaldırımlar diliyoruz. Umarız yaşanası kentlerimiz olur.”

Fazıl Plümer Anaokulu Müdürü Canan Gürkan etkinliğin önemli bir farkındalık oluşturduğunu söyledi.

Çocukların verdikleri mesajlarla yürüdükleri sırada emniyet kemeri olmayan bir sürücüyü uyarmalarının ne kadar bilinçli olduklarının göstergesi olduğunu söyleyen Gürkan, “Ağaç yaş iken eğilir. Geleceğe güzel nesiller yetiştiriyoruz. Bizleri geleceğe taşıyacak çocuklarımızdır. Desteklerimiz devam edecek” dedi.

trafik-yuruyusu-(8).jpg

“Trafikte telefon kullanmayınız”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal iletişim Müdürü Serenay Yalçınkaya ise Trafik kazalarının hayatımızı, geleceğimizi, canımız kadar sevdiğimiz çocuklarımızı ve ailemizi tehdit ettiğini anımsatarak, “Trafik kurallarına hem kendiniz hem de sevdikleriniz için eksiksiz uyunuz” mesajı verdi.

“Araç kullanırken telefonda konuşmayınız, mesaj yazmayınız, lütfen gözünüzü ve dikkatinizi trafikten ayırmayınız” diyerek, trafik yol güvenliğinde sürücülerin sorumluluklarına dikkat çekti.

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de trafikte birçok can kaybının yaşandığını, bunun yanında trafik kazası nedeniyle birçok insanımızın engelli olduğunu söyledi.

Özellikle son yıllarda trafik kazaları nedeniyle engelli olan kişi sayısında artış yaşandığını belirten Günay Kibrit, çocuklara “trafikte kurallara uymaları ve uymayanları da uyarmaları” yönünde mesaj verdi.

Konuşmaların ardından boyama ve resim çizme etkinliğine geçildi.

Çocuklar Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sevilen maskotu Cello ile birlikte trafik temalı resimler çizdi.

trafik-yuruyusu-(2).jpg

trafik-yuruyusu-(9).jpg