Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Dairesi ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin organize ettiği ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın da destek verdiği yürüyüşe 45 okuldan öğrenciler ve izciler katıldı.

Yürüyüşte “Araçlarda emniyet kemeri, motosikletlerde kask takmayan kalmasın”, “Trafik canavarı olmayın”, “Kemerimi bağlamayı unutma”, “Arabanızı park yerine park edin”, “Hızla gidersen beni öldürürsün”, “Direksiyon başındayız kapsama alanı dışındayız”, “Hırsız malımızı, hız canımızı alır”, “Kaldırma park etme, yayayı yolda yürütme”, “Ne olur bizi duyun, trafik kurallarına uyun” gibi sloganlar içeren pankartlar taşındı.

İZCİ ATEŞİ YAKILDI

Yürüyüşün finalinde Gönyeli çemberinde bir araya gelen öğrenciler saygı duruşunda bulunmalarının ve İstiklal Marşı’nı okumalarının ardından Ateş Valsi ile izci ateşini yaktı. Etkinlikte sırasıyla, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün ve Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst birer konuşma yaptı.

AVCI: “GENÇLERİN YARDIMIYLA TRAFİK BİLİNCİ…”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, herkesin ülkesine vermesi gereken değerler olduğunu anımsatarak öğrencilere de sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Önce yetkililerin, ardından da gençlerin üzerine düşeni yapmasıyla trafikte yaşanan felaketlerin gerilerde kalacağını belirten Avcı, gençlerin yanlışlıkları daha kolay fark edip uyarabilme gücü olduğunu ifade etti.

Avcı, trafik bilinci yaratmanın kolay olmadığını ve bu farkındalığın uzun zamanda geliştiğini ifade ederek gençlerin de yardımıyla 10 yıl içerisinde bu sorunun üstesinden gelineceğine inandığını kaydetti.

DÜZGÜN: “TRAFİĞE KURBAN VERİLENLERİN YÜREKLERDE YAKTIĞI ATEŞİN SİMGESİ”

Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün ise, bugün yaktıkları ateşin trafiğe kurban verilenlerin yüreklerde yaktığı ateşi simgelediğini belirtti.

Trafik konusunda 2016 yılı için güzel hedefler koyduklarını anlatan Düzgün, bugün gerçekleştirilen etkinliğin birlik olunursa nelerin başarılabileceğinin kanıtı olduğunu vurguladı. Düzgün, bugünkü etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan herkese tek tek teşekkür etti.

DÜRÜST: “UYUŞTURUCU, ÇEVRE, TRAFİK DERSLERİ MÜFREDATTA”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise, okullarda öğretmenlerin, Türkçe, matematik, fen gibi dersleri layıkıyla verdiğini belirterek, bu yıl öğrencilerin temelden bilinçlendirilmesi gereken konularda da müfredata eğitimler koyduklarını söyledi.

Dürüst, toplumsal konularda duyarlılık sağlayacak farkındalığı temelden yaratmak için, uyuşturucu, çevre ve trafik gibi toplumun tamamını etkileyen konularda eğitim vermeye başladıklarını belirtti.

Bakan Dürüst, eğitimlerin yanı sıra çeşitli aktiviteler de düzenleyerek bu sorunları hem paylaşmak hem de gerekli duyarlılığı arttırmak için çalışacaklarını ifade etti.