27 Eylül, Pazar günü Northernland Construction ana sponsorluğunda, düzenlenecek olan “ 2 Tekerleğe Saygı” farkındalık etkinliğine Bisikletliler Federasyonu, Kıbrıs Türk, Trafik Kazalarını Önleme Derneği, motosiklet kulüpler, motosiklet severler ile bazı sivil toplum örgütleri ve dernekler de destek verecek.

Etkinlik süresince kurulacak sahnede etkinliği düzenleyen kurum ve kuruluşlar ile destek veren örgütlerin temsilcileri birer konuşma yapacak ve müzik dinletileri ile birtakım etkinlikler düzenlenecek. Yapılacak olan etkinlik için basın sözcüsü Burak Bilge; Bir gurup gönüllü arkadaş olarak, trafikte “ 2 Tekerleğe Saygı” farkındalığını halka devlet-sivil toplum örgütü ve özel sektör işbirliğinde daha etkin ulaştırılacağına inandıklarını kaydetti. Böylesi etkinlikler düzenleyerek sivil toplum örgütleri, dernekler ve motor, bisiklet severlerin katılımlarıyla sürücüler üzerinde farkındalık yaratmayı hedeflediklerine vurguladı.

Ülkemizin kanayan yarası olan KKTC’de yaşanan dünya oranlarına göre çok yüksek olan kazaların daha da aşağıya gidebileceği yıllara umutla bakıyoruz ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Bilge açıklamasında; “Sensiz bir eksiğiz diyerek” 27 Eylül, Pazar saat 17:00’de Gazimağusa Laguna Bölgesinde düzenlenecek olan “ 2 Tekerleğe Saygı” farkındalık etkinliğinde tüm duyarlı vatandaşlara birlik olma çağrısı yaptı.