Pelin Yükselay

Türkiye’den gelen suyun geçiş döneminde kullanımına ilişkin 11 Temmuz 2016 tarihinde abonelik sözleşmesini imzalayan Değirmenlik Belediyesi’nde sıkıntılar bitmiyor.

Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı Gaziköy ve Dilekkaya’da özellikle hayvancılar su konusunda sıkıntı yaşadıkları gerekçesiyle belediye önünde traktörlü eyleme hazırlanıyor. Konuyla ilgili Diyalog Gazetesi’ne konuşan Gaziköy sakini Hakan Alioğlu, hem Gaziköy hem de Dilekkaya’daki hayvancılar ve tüm vatandaşların toplanarak eylem kararı aldıklarını belirtti.

Belediyenin su fiyatını 25 tona kadar 5 TL, 25 tondan sonrada 6 TL olarak belirlediğini belirterek, su fiyatlarının yüksek olduğunu en azından hayvancı için bu fiyatların düşürülmesini istediklerini kaydetti.

Vadili ve Paşaköy’de daha ucuz

Vadili’de suyun 3 TL, Paşaköyde’de 3,5 TL’den verildiğini bildiklerini kaydeden Alioğlu, ‘neden bizim belediyemiz de suyu bu fiyatlardan satmıyor?’ diye sordu. 
Bunun yanında mandıralara su hattı döşenmediğini de kaydeden Alioğlu, kendi köyleri hariç belediyeye bağlı diğer köylerde mandıralara hatların çekildiğini belirterek, belediyeyi göreve davet etti. Alioğlu, eylem için hazırlıklara başladıklarını belirterek, en kısa zamanda eylemin yapılacağı tarihin de duyurulacağını dile getirdi.

Belediyeye bağlı tüm beldelere 7/24 su akışı var!

Bu arada Değirmenlik Belediyesi’ndeki su sorunu tarihe karıştı. Belediyeye bağlı köylerin muhtarlarından edinilen bilgiye göre 7/24 su akışı mevcut. Hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını kaydeden muhtarlar, uzun zaman bu suyu beklediklerini ve kavuştuklarını belirttiler.