Onur ULAĞ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 2016 yılının ilk gününü kar yağışıyla karşıladı.

Kar yağışı özellikle St. Hilarion ve Girne Boğaz piknik alanında renkli görüntülere sahne oldu.

Kar yağışı en çok da çocukları sevindirdi. Kartopu oynayan ve kardan adam yapan çocuklar karın tadını çıkardı.
Kuzey Kıbrıs’ta önceki gün öğle saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı akşam saatlerinde artarak devam etti. Yeni yılı kutlamasının ardından sabah yataklarından kalkan vatandaşlar, bembeyaz bir örtü ile güne başladı.

Beşparmak dağlarını beyaza bürüyen kar yağışı Lefke, Dikmen, Boğaz, Lapta ve Pınarbaşı’nda da etkili oldu.

Beyaz örtüyü gören Boğaz’a koştu

Vatandaşlar beyaz örtüyü görür görmez tatili de fırsat bilerek, soluğu Boğaz Piknik Alanı’nda aldı.
Diyalog muhabirine, tabiat ananın yeni yıl hediyesinin kar olduğunu söyleyen vatandaşlar, güne karla uyanmanın çok güzel bir his olduğunu belirtti.
İlk kez kar gördüklerini belirten çocukların da mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Çocuklar, karın doya doya keyfini çıkardı.

Selvilitepe’de kar kalınlığı 70 santimetre

Meteoroloji Dairesi, önceki gün başlayıp dün sabah da etkili olan kar yağışı sonucunda Selvilitepe’deki kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığını bildirdi.

Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte en çok yağış ise metrekareye 12,6 kilogram ile Akdeniz’de kaydedildi.

Yağışların yörelere dağılımı ise şu şekilde;

“Koruçam, 12,2, Alsancak 10,1, Gemikonağı 9,9, Yeşilırmak 9,7, Girne 6,5, Boğaz 5,2, Kozanköy 5,1, Güzelyurt 4,6, Çamlıbel 4, Türkeli, 3,8”
Bunun dışında kalan bölgelerde ise 1-3 kilogram arası yağış ölçüldü.

Sivil savunma mahsur kalanları kurtardı

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB) Arama ve Kurtarma Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Beşparmak Dağlarında yağan karı görmeye gidip mahsur kalanları kurtardığı bildirildi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ALO 101 hattına dün erken saatlerde ulaşan iki aileye yardım edildi. 

Karşıyaka - Selvilitepe arasındaki bölgede buzlanma ve yoğun kar nedeni ile mahsur kalan aileler Sivil Savunma Arama Kurtarma Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda kurtarılarak güvenli noktalara ulaşmaları sağlandı.