Radyo Vatan ile TRT arasındaki işbirliği çerçevesinde yılda iki kez düzenlenen eğitimler yarın tamamlanacak.  

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Radyo Vatan, 2002 yılından beri gerçekleştirdiği eğitimler kapsamında bu yıl da TRT Ankara Radyosu spikerlerinden Fatma Turgay’ı konuk etti.

3 - 7 Kasım tarihleri arasını kapsayan eğitimler, Radyo Vatan haber spikerleri ve program yapımcılarına yönelik olarak Radyo Vatan stüdyolarında gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, Radyo Vatan spikerlerinden Burak Şentürk, TRT’nin davetlisi olarak Antalya’da düzenlenen “Uluslararası Medya Eğitim Programına” katılacak. 

Dünyanın farklı coğrafyalarından televizyon, radyo ve haber yayıncıları, gazeteciler, internet işletmecilerini Türkiye'de bir araya getiren TRT, 38 ülkeden 165 katılımcıyı Antalya'da ağırlıyor.

Açılışı, Türkiye Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka tarafından yapılan eğitim programı 3 -14 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

Seminer ve eğitimler çerçevesinde dünyanın farklı bölgelerinde medya sektöründe görev  alan insanların kaynaşmasını ve bilgi paylaşımının gelişimi hedefleyen konularında uzman eğitmenler her gün 4 oturumda sunum gerçekleştiriyor.