Çeşme Karaabdullah Burnu, Didim Tuz Burnu ve Tekağaç, Bodrum Bitez, Özdere, Yalıkavak, Ayvacık Kadırga Burnu ve Ayvacık Behramkale açıklarında lastik botla denizde sürüklenen ve Sahil Güvenlik Komutanlığından yardım talebinde bulunan toplam 533 göçmen kurtarıldı, 4 göçmenin cesedine ulaşıldı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, önemli yurt içi olaylar ile TSK'nın arama-kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, 31 Ekim 2015 Cumartesi günü Çeşme Karaabdullah Burnu açıklarında 134, Didim Tuz Burnu ve Tekağaç açıklarında 134, Bodrum Bitez açıklarında 63, Özdere açıklarında 156, Yalıkavak açıklarında 9, Ayvacık Kadırga Burnu açıklarında 26 ve Ayvacık Behramkale açıklarında 11 göçmen lastik botla denizde sürüklenirken Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca kurtarıldı. Ayvacık Behramkale açıklarında yapılan arama ve kurtarma çalışmalarında ise 4 göçmenin cesedine ulaşıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince dün gün içerisinde yapılan faaliyetlerde Şanlıurfa Suruç'ta Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bölücü terör örgütü mensubu iki terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Bitlis merkezde üç ayrı (birisi 10 adet 100'er kilogramlık bidonlar halinde bir ton patlayıcı) el yapımı patlayıcı, yapılan yol kontrol faaliyeti sırasında bulunarak imha edildi.

Mardin Kızıltepe'de yapılan aramada, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği ile tüfeğe ait üç şarjör ve 200 adet fişek ele geçirildi.

Şırnak'ta bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik hava harekatı icra edilirken, Hakkari'de devam eden operasyon kapsamındaki hava harekatında ise bölücü terör örgütü PKK'ya ait barınak ve silah mevzileri imha edildi.

Şırnak Uludere'de yapılan operasyonda bir adet akü, 50 kilogram amonyum nitrat, 300 metre kablo, dört adet pil, bir adet balta ve bir adet şemsiye, Diyarbakır Hani'de icra edilen operasyonda da 12 dönüm Hint keneviri tarlası ile 544 kilogram kubar esrar ve bir adet av tüfeği ele geçirildi.

Tunceli Merkez'de düzenlenen operasyonda ise bir terör örgütü mensubu ölü ele geçirilirken, örgüte yardım ve yataklık yapmak suçundan üç işbirlikçi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 adet AK-47 piyade tüfeği, 5 adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 150 adet AK-47 fişeği, 1 adet el telsizi, 1 adet el dürbünü ele geçirildi.

Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından dün, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 371 ve Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 22 olmak üzere toplam 393 kişi yakalandı. 5 adet büyükbaş hayvan, 12 bin 970 paket sigara, 3 adet cep telefonu, 1 flash bellek, 7 adet taşınabilir şarj cihazı, 1 adet güç kaynağı, 2 adet tablet bilgisayar, 4 adet saat, 1 adet SD kart, 7 bin 296 ABD Doları ile 6 çanta giyim malzemesi ele geçirildi.

Ayrıca Irak hudut hattında 800 kilogram şeker, İran hudut hattında 60 litre akaryakıt ele geçirilirken, Yunanistan sınırında Türkiye'den Yunanistan'a çıkmaya çalışan 59, Bulgaristan sınırında ise Türkiye'den Bulgaristan'a geçmeye çalışan 2 kişi yakalandı.