Hakkari’nin Çukurca ilçesinde hava destekli sürdürülen operasyonda çıkan çatışmada 2 günde 4 asker şehit oldu, 26 asker yaralandı. Türk Hava Kuvvetlerince Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalına düzenlenen hava harekatında bölgede tespit edilen 2 hedef de ateş altına alınarak imha edildi. TSK'dan yapılan açıklamada, anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının dün 21.30-21.48 saatlerinde Çukurca kırsalına hava harekatı düzenlediği belirtildi. Açıklamada, tespit edilen 2 hedefin ateş altına alınarak imha edildiği, görevlerini başarıyla tamamlayan savaş uçaklarının emniyetli şekilde üslerine dönüş yaptığı kaydedildi. 

Hakkâri Çukurca’da bugün PKK’ya yönelik düzenlenen operasyon hakkında yazılı açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, “Toplam 57 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir” ifadesini kullandı. Operasyonlar sırasında bir askerin de şehit olduğu belirtildi. Açıklamanın tamamı şöyle:

“02 Eylül 2016 tarihinde Hakkari/Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan ŞAHİN operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetlerince yapılan hava taarruzları ve 1'nci Komd.Tug.K.lığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde   şu ana kadar 27 BTÖ mensubu ölü, 30 BTÖ mensubu yaralı olmak üzere toplam 57 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Beş Doçka mevzii imha edilmiş ve silahlar da ele geçirilmiştir. Bölgedeki operasyon devam etmektedir.

Operasyonlar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.”

TSK’nın açıklamasından sonra Anadolu Ajansı, 6 PKK’lının daha öldürüldüğünü belirtti. Genelkurmay Başkanlığı da bu haberi doğruladı.

Van'ın Çaldıran ilçesinde ve Şırnak'ta gerçekleşen çatışmalarda da 16 PKK'lı öldürüldü.

Van'da şehit sayısı 12'ye yükseldi

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lılar  arasında dün çıkan ve 1 asker ile 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu çatışmalarda, 2 köy korucusu daha şehit oldu. Çaldıran'da devam eden operasyonda şehit sayısı 4'e yükseldi. Daha sonra Valilik 8 askerin daha şehit olduğunu, 8 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Van'ın Çaldıran İlçesi'nin Tendürek Dağı Bölgesi'nde dün güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlar sırasında bir grup PKK'lılarla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada ilk ateşte geçici köy korucusu İhsan Taş şehit olurken, 4 korucu da yaralandı. Aynı çatışmada jandarma uzman çavuş Murat Kasım'ın de şehit olmasının ardından bölgedeki operasyonlar genişletildi.

Hava destekli olarak sürdürülen operasyonlarda bölgeye özel takviye ekipler de sevk edildi. Tendürek bölgesindeki gece de devam eden çatışmalarda kardeş çocukları olan köy korucuları Mehmet ve Muzaffer Aladağ da şehit düştü.

Mardin'de 3 şehit

Mardin'in Dargeçit ilçesinin girişindeki Sümer mevkiinde bulunan kontrol noktasına bugün saat 19.10 sıralarında PKK'lılar uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 3 asker ve 3 geçici köy korucusu ile 40 yaşlarındaki sivil bir kadın yaralandı.

Kontrol noktasında bulunan güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada yoğun ateş altında kalan PKK’lılar kaçarken, bölgeye ambulanslar ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla Midyat İlçesi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bir korucu ve iki asker kaldırıldıkları hastanede şehit oldu.

Bölgeye gönderilen takviye güvenlik güçleri geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Kaynak: Al Jazeera, DHA, AA