Genelkurmay Başkanlığı, Erzurum'da düzenlenen operasyonda 2'si ölü 4 teröristin ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erzurum'da icra edilen operasyonda, 2'si ölü, 1'i yaralı, 1'i sağ olmak üzere toplam dört teröristin ele geçirildiğini belirtilerek, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği,14 adet şarjör, bir adet roketatar silahı, yedi adet roketatar sevk fişeği, iki adet telsiz, altı adet el yapımı patlayıcı düzeneği, çok miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ile birlikte ele geçirildiği de bildirildi.

IĞDIR'DA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Iğdır'da icra edilen operasyonda, tespit edilen iki sığınak ve dört barınakta; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği,

4 bin 140 adet Kalaşnikof mühimmatı, 500 gr ağırlığında plastik patlayıcı, 400 adet Bixi mühimmatı, 200 adet 12.7 mm uçaksavar mühimmatı, bir adet el bombası, iki adet el telsizi anteni, altı adet akü, 10 adet tüp,

600 m elektrik kablosu, çok miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedildi.

BARINAK VE SİLAH MEVZİLERİ HAVA HAREKATI İLE İMHA EDİLDİ

Hakkari'de devam eden operasyonda bölücü terör örgütüne ait tespit edilen barınak ve silah mevzilerinin, düzenlenen hava harekatı ile imha edildiği belirtildi.

Diyarbakır'da yol araması yapan güvenlik güçleri tarafından tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edildiği kaydedilerek, Siirt'de ise bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin, güvenlik güçlerine teslim olduğu ifade edildi.

POLİSİN ŞEHİT EDİLMESİ OLAYINA KARIŞAN İKİ İŞBİRLİKÇİ YAKALANDI

Batman'da 29 Eylül 2015'te bir polis memurunun şehit olması, 1 vatandaşın ölmesi, 5 polis memuru ile 4 vatandaşın yaralanması olayına karıştığı tespit edilen iki işbirlikçinin iki adet tabanca, beş adet şarjör, 53 mermi ile birlikte ele geçirildiği bildirildi.

31 KİŞİ YAKALANDI

"Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Yapmak" suçundan, Ağrı'da 15, Erzurum'da 11, Şanlıurfa'da 5 olmak üzere toplam 31 şahıs yakalandığı ifade edilerek çeşitli elektronik malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.