Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Tunceli/Ovacık/Otlubahçe bölgesinde yapılan hava harekatında 30-35 terörist etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Otlubahçe bölgesinde icra edilen Şehit Polis Memuru Aydın Nazillioğlu operasyonu kapsamında, 15 Eylül 2015 Salı günü alınan bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri Ovacık bölgesinde teröristlerce kullanılan bölgeyi tespit etti. Yaklaşık 30-35 BTÖ mensubunun bulunduğu yönünde bilgi üzerine teröristlerin kesin yer tespiti için talep edilen İnsanlı Keşif Uçağı (İKU) 16 Eylül 2015 saat 14.40'da bölgeye giriş yaptı. İKU ile yapılan keşif esnasında saat 15.00'da söz konusu bölgede teröristler ile beraber katır olduğu değerlendirilen çok sayıda hareketli ısı kaynağı tespit edildi.

Tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla 16 Eylül 2015'te "Ani Yakın Hava Desteği" kapsamında 6 hedefe hava harekatı yapılması kararlaştırıldı. 2 adet F-16 savaş uçağı tarafından 17.15 ile 17.40 saatleri arasında tespit edilen 6 hedef yapılan altı adet atımla tam isabet kaydedilerek vuruldu. Hava bombardımanından kaçmayı başaran bazı teröristlerin kaçtığı noktalar İKU tarafından tespit edildi. BTÖ mensuplarının bulunduğu noktalar taarruz helikopterlerinden atılan roket ve 20 mm'lik toplarla ateş altına alındı. Taarruz helikopter kolun himayesinde S-70 Sikorsky helikopteri ile Jandarma Komando Timleri bölgeye indirilerek teröristlerin muhtemel kaçış noktaları kapatıldı.

Müteakiben İKU tarafından 9-10 adet ısı kaynağı tespit edilirken, "Ani Yakın Hava Desteği" kapsamında 3 hedef 1 adet F16 savaş uçağı tarafından 20.30-21.09 saatleri arasında vuruldu. Diğer 4 teröristin kaçtığı nokta da İKU tarafından tespit edilerek buraya taarruz helikopter kolu sevk edildi ve hedefler isabetli bir şekilde ateş altına alındı. Bu faaliyeti müteakip bölgede tespit edilen hareketli bir ısı kaynağı artık gözlenmedi.

İcra edilen harekat sonucu (30-35) kişilik BTÖ mensubunun tamamı etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerden üçü güvenlik kuvvetlerince ele geçirildi. Daha önce de Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları 22 Ağustos 2015 tarihinde Tunceli'de PKK'ya yönelik 22 ayrı noktaya yaptığı hava harekatında örgüte tarihindeki en ağır darbelerden birini vurdu. TSK, örgütün yaz mevsiminde kullandığı 14 değişik yerdeki barınma noktasını tamamen imha etmişti. Hava hedeflerine karşı kullanılan PKK'ya ait sekiz ağır makineli tüfek mevzileri ile birlikte ve dört Zağros keskin nişancı mevzisi kullanılamaz hale getirilmişti.