Evrim Kamalı

Lefkoşa’da yapılan trafik kontrollerinde ehliyetsiz araç kullanırken yakalanan zanlı Aziz Topaloğulları, aracında yapılan aramada tüfek bulunması üzerine tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Memuru Mustafa Parlak olayla ilgili bulguları aktardı. Parlak huzurda bulunan zanlı Azizi Topaloğulları’nın 6 Ağustos tarihinde saat 22.30 raddelerinde trafik kontrolü yapan polisler tarafından durdurulduğunu ve ehliyeti olmadığı halde araç kullandığı gerekçesi ile tutuklandığını söyledi. 

Polis zanlının polis eşliğinde Lefkoşa Polis Müdürlüğüne celp edilmesinin ardından kullanımında bulunan araç içerisinde bagaj kısmında yapılan aramada valiz içerisinde iki adet av tüfeği bulunduğunu söyledi. Polis Memuru Mustafa Parlak mesele ile ilgili olarak bir soruşturma başlatıldığını, konu silahların kime ait olduğunun araştırılacağını belirterek tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Füsun Cemaller zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.