Türkiye  Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapacağını söyledi.

Bugün düzenlediği basın toplantısında Türkeş, şunları söyledi:

"Bu ziyaret, resmi bir protokol ziyareti olmanın ötesinde, Kıbrıs kökenli bir ailenin çocuğu olarak benim, sorunun Kıbrıs Türk tarafının menfaatleri doğrultusunda çözüme kavuşturulması istikametinde üstlendiğim önemli sorumluluğun da bir gereğidir. Kıbrıs ziyaretinde, fırsat olması halinde yine telefonla temas etmiş olduğum eski Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu da dâhil olmak üzere tüm kanaat önderleriyle bir araya gelme niyet ve arzusu içindeyim."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin yenilenmesine karar vermesinin ardından AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na bir seçim hükümeti kurma görevi verdiğini hatırlatan Türkeş, bu görevlendirmenin ardından Davutoğlu'nun 26 Ağustos'ta bir resmi yazıyla kendisine bakanlık teklifinde bulunduğunu da hatırlattı.

Kabinede görev almasına tepkileri yorumlayan Türkeş, özetle şunları söyledi:

"Ben MHP mensubuyum ve seçim hükümetinde de olsa partimi iktidar yaptım. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla ki atılmam gerekiyorsa buna, demin bahsettiğim şahsiyetler değil, ülkücü camia karar vermelidir. Buradan Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli Bey'e sesleniyorum, 4 Ekim'de olağanüstü kurultayı toplasınlar. O kurultayda benim üstlendiğim görev hakkında delegeler, partililerim ve ülküdaşlarım karar versin. Yanaşmalar, devşirmeler, bu davaya emek vermemişler, sahibinin sesi sözde ocakçılar benim verdiğim kararın ağırlığını anlayıp, algılayıp, beni yargılayamazlar.”

Türkiye'nin, içinde bulunduğu bölgede yaşanan önemli gelişmelerin etkilerini hissettiğini ve bölücü terör örgütünün tekrar başkaldırma gayretleri nedeniyle kritik bir dönemden geçtiğini ifade eden Türkeş, Türkiye'nin ve hükümetin öncelikli meselesinin terörün sonlandırılması, teröristlerin hak ettiği cezayı bulması ve milletin tekrar güven ortamına kavuşarak huzur içinde yaşaması olduğunu dile getirdi. Türkeş, geçici hükümetin ülkeyi 1 Kasım'da seçime götürmek, vatandaşların huzur içinde siyasi tercihlerini sandığa yansıtmalarını sağlamak ve ülkenin demokrasi içinde yönetilebileceği yeni dönemin zeminini oluşturmak için vazife başında olduğunu vurguladı.

Türkeş, yeni hükümette görev kapsamında yer alan "MGK'nın tavsiye karar ve görüşlerinin değerlendirilmesi ve Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi" konusunun fevkalade önemli bir husus olduğunu belirterek, "Bölücü terörün azdığı ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin tehdit altında olduğu bu dönemde ülkenin güvenliği hepimizin birinci ve en hayati önceliğidir. Bu önceliğimize ilişkin olarak böylesi kritik bir dönemde görev üstlenmeyi son derece önemsediğimi, devlet ve milletimiz için gerekli her sorumluluğu üstlenmeye kararlı olduğumu vurgulamak istiyorum" dedi.