Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP'den ihracı konusunda yargıya gidip gitmeyeceğine ilişkin, "MHP benim partimdir ve saygıdeğer yöneticileri kendileri söyleyeceklerini söylerler, ondan sonra onlar cevaplarını alırlar" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen "Ortadoğu Düşünce Kuruluşları" toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Türkeş, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"MHP BENİM PARTİMDİR"

Bir gazetecinin partiden ihraç kararıyla ilgili MHP'ye ihtarname gönderdiğini hatırlatarak, "Bugün de MHP yönetiminden herhangi fikir değişikliği olmayacağı, yargı yolunun açık olduğu yönünde bir söylem dile getirildi. Yargıya başvuracak mısınız?" sorusuna Türkeş, "Ben sizin beyanınıza göre, MHP onu dedi, bunu dedi diye cevap vermem. Milliyetçi Hareket Partisi benim partimdir ve saygıdeğer yöneticileri kendileri ne söyleyeceklerini söylerler, ondan sonra onlar cevaplarını alırlar" yanıtını verdi.

AK Parti'den milletvekili adaylık teklifi gelip gelmediğine ilişkin soruyu yanıtlayan Türkeş, "Hayır, öyle bir konuşma olmadı" dedi.

"MUHATAPLARININ ANLAYACAĞI NİTELİKTE"

Türkeş, "Adaylık konusunda MHP ya da AK Parti'ye dair bir düşünceniz var mı?" sorusuna ise "Ben açıklamalarımı yaptım. Açıklamalarım gayet net. Sözcükler iyi seçilmiştir, Türkçe'dir, hepinizin anlayabileceği niteliktedir, sanıyorum ki muhataplarının da anlayacağı niteliktedir. Hem hukuki zemini vardır, hem de güzel Türkçe ile yazılmıştır. Okuyan, belli bir eğitim seviyesi olan herkes benim söylediğimi anlar" karşılığını verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun "HDP'li bakan ve vekiller azledilmeli" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise, "Onlar konuyu anladığım kadarıyla daha yakından izlemek ve gözlemlemek istemişlerdir. Yalçın Topçu Bey de kişisel kanaatini dile getirmiştir" dedi.