Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, tüketici şikayetlerinin her geçen gün artarak yoğunlaştığını belirterek, “Tüketicileri Koruma Dairesi”nin kurulmasının artık zorunlu hale geldiğini kaydetti.

Işık, yazılı açıklamasında, 2003 yılında yürürlüğe giren “Tüketicileri Koruma Yasasının” altyapısının hazırlanamadığını ve yasanın tam olarak uygulanamadığını savundu.

Yasanın uygulanması için Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir kaç personelin özverili çalışmalarına rağmen yetersiz kalındığını ifade eden Işık, bakanlık ve hükümete “Tüketicileri Koruma Dairesi”nin kurulması için derneğin aldığı tavsiye kararını iletti.

Bu dairenin kurulmasını zorunlu kılan tüketici şikayetlerini derneğin “www.cyprusconumers.org” ve “www.tuketicilerdernegi.org” web adresleri üzerinden aldığını ve çözümlediğini ifade eden Işık, derneğin ayrıca “3 Okyanus Sokak, Yenikent, Gönyeli Lefkoşa” adresindeki lokalinde de doğrudan ulaşan tüketicilere de hizmet verdiğini kaydetti.