Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Nitovikla Otel’de yaşanan olayın; Kalkınma Bankası’ndan alınan kredinin geriye ödenmemesinden dolayı açılan davalardan kaynaklı avukatın talep ettiği ücret için hacze gitmesinden ortaya çıktığını belirtti.

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Nitovikla olayının özelde turizm politikaları, genelde ise ekonomi politikaları ve imzalanan protokoller sorgulanmadan anlaşılamayacağını ve önüne geçilemeyeceğini kaydetti.

Zekai Altan’ın Kalkınma Bankası’ndan aldığı krediyi yerinde kullandığını ve tesisi gerçekleştirdiğini kaydeden Tulga, diğer küçük kültürel otellerde ve pansiyonlarda yaşanan sorunların burada da yaşandığını, turizm teşviklerinden yararlanamadıkları için küçük otel ve pansiyonların haciz noktasına geldiğini ileri sürdü.

Turizmin her şey dahil sistemiyle kapalı devre haline getirildiğini, eğitimin de bundan çok farklı olmadığını belirten Tulga, “Yani sorun sadece Nitovikla olayı değil, bu ülkenin ekonomisinin, sosyal yapısının getirildiği noktadır. Devlet eliyle “batır küçüğü” politikalarının sonuçlarıdır bunlar” ifadelerini kullandı.
 
Avukatın Kalkınma Bankası adına açtığı davalardan dolayı tahsil edemediği parası için hacze gitmesinin  ise bir başka bir trajedi olduğunu kaydeden Tulga, kredi taksitlerini ödeyemeyen  borç batağına sürüklenmiş insanlara,  esnaf ve zanaatkara  bir darbe de hukuk sisteminin vurduğunu ifade etti.

 Geçmişten gelen politikaların değiştirilmesi gerektiğini belirten Tulga,  hükümet programında vurgusu yapılan, ekonomi, turizm, sosyal politikaları tekelcilikten çıkaracak adımların hayata geçirilmesini, protokollerin  yeniden ele alınmasını istedi.