Tulga, Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) değerlendirmelerini de eleştirerek, ülkede işsizliğin; açıklanan yüzde 10’un aksine yüzde 50’lere dayandığını savundu ve oda olarak 10 Haziran Çarşamba günü saat 10.30’da “ülkenin geldiği durumu” ortaya koyacakları bir basın toplantısı yapacaklarını bildirdi.

Hürrem Tulga yazılı açıklamasında, toplumun; ülkenin siyasetinden, ekonomisine, eğitiminden, sağlığına, hukuk sistemine kadar “yeter be” deme noktasına geldiğini ifade ederek, halk arasında yaşanan gelir kayıplarından dolayı herkesin birbirini tüketmeye, ezmeye ve sırtına basmaya çalıştığını savundu.

Ülkedeki uygulamaları, siyasileri, plansızlık ve projesizlikleri eleştiren Tulga, dövizde yaşanan artış krizine de işaret etti ve kısa sürede yüzde 40’lara varan döviz artışının tahribatının krizin şiddetini tahmin etmeye yettiğini kaydetti ve “Borcu olmayan, yarını gören kalmadı” dedi.

DPÖ’nün, işsizliğin yüzde 10’larda olduğu tespitini de eleştiren Tulga, toplam işletme sayısının %90’ının kapasite olarak yerlerde süründüğünü, bunun da işsizliğin boyutunun yüzde 50’lerde olduğunu gösterdiğini ifade etti.