BELEDİYENİN GÜCÜ YOK: Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, yaklaşık 100 mandıraya servis veren yolun asfaltlanması için uzun zamandır projelerinin hazır olduğunu, ancak mali güçlerinin buna yeterli olmadığını söyledi. Tülücü, “Bölge halkı vergilerini düzenli ödemediği için belediye bütçesi yolu asfaltlamaya yetmez” dedi 

ELİNİ CEBİNE ATAN YOK: Belediye başkanı Tülücü, bölgede ağılı bulunan hayvancılara “Katkı koyun biz de imkanları zorlayalım yolu yapalım” teklifinde bulundu ancak teklif havada kaldı. Tülücü: Biner TL katkı istedik kabul etmediler. Projeyi Elçiliğe sunduk kaynak çıkarsa yapacağız  

Bahadır AYNA

Paşaköy Ağıllar Bölgesi’nin yol çilesi bitmiyor. Uzun yıllardır asfaltlanmayan yol çukurlarla dolu. 100’e yakın mandıraya ulaşım sağlayan yol yağmur sonrasında bölgedeki üreticilere zor saatler yaşatıyor. Hayvancılar kışın yağmur ve çamurdan, yazın ise toz topraktan mandıralarına ulaşırken eziyet çekiyor. Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, belde halkının vergilerini düzenli ödemediği için belediye bütçesinin bu yolu asfaltlayacak kadar iyi olmadığını söyledi. Tülücü, bölgede mandırası bulunan her hayvancının belediyeye bin TL katkı yapması durumunda belediye imkanlarını zorlayarak yolu asfaltlayabileceklerini ancak hayvancılardan bu teklife olumlu yanıt almadıklarını kaydetti. Tülücü, Ağıllar Bölgesi Yolu Asfalt Projesi’ni yaptığını ve projenin hayata geçirilmesi için gereken kaynağı temin etmek için projeyi, TC Yardım Heyeti’ne sunduğunu kaydetti.

Tülücü:" Tek güvencemiz TC Büyükelçiliği"

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, belediyenin imkanları dahilinde Ağıllar Bölgesi’ne bugüne kadar yolların stabilize edilmesi, her mandıraya ayrı ayrı su hattının çekilmesi ve bölgeye elektrik götürülmesi gibi hizmetlerin verildiğini ancak asfaltlama çalışması için belediyenin yeterli bütçesinin olmadığını kaydetti.

Bölgedeki hayvan üreticileri ile ağıllar bölgesi yollarının asfaltlanması hususunda daha önce birçok kez toplantı yaptıklarını kaydeden Tülücü, “Birçok kez üreticilerle bir araya geldik ve her defasında kendilerine asfalt çalışması için yeterli bütçemiz olmadığını, söyledim. Hatta ‘her mandıra sahibi bin TL versin, belediye de imkanlarını zorlasın bu yolları asfaltlayalım’ şeklinde öneride de bulundum ancak olumlu yanıt almadım” dedi.

Habil Tülücü, önerisine üreticilerden destek görmeyince Ağıllar Bölgesi Yolu Asfalt Projesi’ni yaptığını ve projenin hayata geçirilmesi için gereken kaynağı temin etmek için projeyi, TC Yardım Heyeti’ne sunduğunu kaydetti.

Tülücü, “Hem bir kuruş vergi ödemiyorlar hem de zaten kısıtlı imkanları olan belediyeden hizmet bekliyorlar. Mevcut imkanlar ile belediyenin ağıllar bölgesini asfaltlaması mümkün değil. Üretici de maddi destek vermiyor. Tek güvencemiz ve umudumuz TC Büyükelçiliği. Eğer TC Yardım Heyeti, projeyi kabul eder de yeterli kaynağı sağlarsa ağıllar yolu asfaltlanacak” diye konuştu.