Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Basın Sözcüsü Tuluy Kalyoncu, elektrik faturalarındaki ücretler ve faturaların tüketiciye ulaşmasında yaşanan sıkıntılarla ilgili BRT’ye değerlendirmede bulundu.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun uygulamakta olduğu tarifelerde bir değişiklik olmadığını kaydeden Kalyoncu, konutlarda 30 günde ortalama 250 kilowat olan tüketim miktarının, 40 güne sarkması durumunda 333 kilowata yükseldiğini, 20 günlük olması halinde ise bu oranın daha da aşağıya düştüğünü ifade etti.

Fatura okumalarının artık merkezi sistemde ve otomasyonla yapıldığını dile getiren Kalyoncu, daha önce faturalı tüketicilere yansıtılan 22. 45 TL nakti üceretin, elektronik fatura nedeni ile 17.5 TL’ye indiğine vurgu yaptı.
Tuluy Kalyoncu, tüketicilere gönderilen SMS’lerden aldıkları geri dönüşlerin otomasyonunda yaşanan sıkıntı nedeni ile bilgilerin girişinin elle yapıldığından, bazı gecikmeler yaşandığını anlattı ve sorunun çözümü için farklı kanallar açmaya çalıştıklarını kaydetti. Kalyoncu, SMS’le ve maille fatura yanında akıllı telefon kullanıcıları için Kıb-Tek aplikasyonu hazırladıklarını, kurumun www.kibtek.com adresine abonelerin kolay ulaşması için ise çalışma yaptıklarını belirtti.

Tuluy Kalyoncu, su temin projesi kapsamında kurulan arıtma tesisinde kullanılan 200 Bin TL’lik elektrik tüketim miktarının oradaki işletme tarafından ödendiğini de belirtti.

Kurumun tahsil edemediği elektrik borcunun daha çok belediyelere ve maliyeye ait olduğuna da dikkati çeken Kalyoncu, “Ödemeyen kamu kesimleri, kurumun maliyetlerini artırıyor. Tahsil edilemeyen miktarlar, kurumun borçlanmasına yol açıyor” dedi.